Hlavní obsah

Den pro dětskou knihu 2013 se uskuteční i v Dobříši

Novinky, Daniela Raušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celorepublikové akce Den pro dětskou knihu 2013 se zúčastní i dobříšská knihovna, která v sobotu v 16 hodin zahájí program scénickým čtením z dětské knihy. Chybět nebudou ani soutěže pro děti a samozřejmě prezentace knižních novinek pro děti, kde knihovníci poradí rodičům, jaká kniha je pro jejich ratolesti nejvhodnější.

Článek

Proběhne i krátká beseda s Janou Balážovou, která ve svých čtrnácti letech vydala svou první knihu - Spolu aneb Když text pohladí fotografii. Její básně a próza jsou doplněny fotografiemi Františka Dostála. Kromě besedy s autorkou se návštěvníci mohou těšit i na hudební doprovod – na piano zahraje Jan Baláž.

V průběhu celé akce, která potrvá zhruba do 18. hodiny, budou také vystaveny dětské obrázky určené k aukci. Proběhne i tombola a k dispozici bude i domácí občerstvení.

Akce se v ČR pořádá na podporu zvýšení zájmu dětí o čtení. Jedná se o jednu z nejpopulárnějších akcí dětských knihoven obdobně jako třeba Noc s Andersonem.

Den pro dětskou knihu se pořádá vždy v sobotu na přelomu listopadu a prosince. Vyhlašuje ji Klub dětských knihoven (KDK), jež je součástí Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP). Letošní ročník je již sedmý v pořadí.

Reklama

Výběr článků

Načítám