Hlavní obsah

Den ochrany přírody, myslivosti a rybářství opět v Nových Hradech

Novinky, Martin Brychta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce se do zámecké zahrady v Nových Hradech vrací kulturní akce pro všechny generace. Myslivci, ochránci přírody a sportovní rybáři představí svou činnost veřejnosti a nabídnou odpoledne plné zábavy pro všechny s nabídkou volnočasových aktivit nejen pro děti.

Foto: Martin Brychta

Plakát akce

Článek

V sobotu 21. června se již tradičně od 13:00 hodin uskuteční kulturně propagační akce s názvem Den ochrany přírody, myslivost a rybářství 2014, která je zaměřena na propagaci ochrany přírody ve všech podobách a která si klade za cíl přivést k této aktivitě co nejvíce dětí, mladých lidí i dospělých.

Organizaci vzaly na svá bedra novohradské spolky a to Myslivecké sdružení Nové Hrady, Český svaz ochránců přírody Nové Hrady a Český rybářský svaz Nové Hrady, které za podpory města Nové Hrady zastoupeného starostou Mgr. Vladimíra Hokra připravily odpoledne plné zábavy.

A co je tedy připraveno pro návštěvníky akce? Děti budou plnit úkoly na deseti stanovištích, kde bude prověřena jejich znalost přírody, myslivosti, rybářství a manuální zručnosti při střelbě ze vzduchovky, luku, chytání ryb a nahazování na cíl. Dále se mohou svézt lodí po jezírku a vyzkoušet si jízdu na koni. Všechny tyto aktivity jsou zdarma.

Motem dne je okřídlené "vyhrát musí každý", a proto nebude žádné dítě odcházet zklamané. Případný výtěžek z volného vstupného bude věnován mladým rybářům a ochráncům přírody pro nákup výukových pomůcek. 

Pro dospělé je připraven hod polenem. Kdo dohodí nejdál bukové poleno, vyhraje kus divokého prasete, nebo srnce. Rovněž gurmáni si přijdou na své, připraven bude srnčí guláš, grilované ryby a dobré pivo.

Celý den tradičně doprovodí výborná dechová kapela Veselá muzika z Nových Hradů. Tradičně se představí Mistr Evropy v dřevorubeckém sportu David Síla, profesionální rybáři - muškaři, cvičitel loveckého psa, pan Oldřich Tripes, nestor české myslivosti přednese populárně naučnou přednášku o tradicích myslivosti a nebudou chybět ani myslivečtí trubači.

Celý den se ponese v duchu dlouholeté tradice: červen - měsíc myslivosti a ochrany přírody a uskuteční se pod záštitou místostarosty města Nové Hrady a člena Zastupitelstva Jihočeského kraje Josefa Vochosky, který výrazně přispěl ke zkvalitnění programu celého dne stejně, jako Akademie věd ČR se sídlem v zámku na Nových Hradech, která poskytla tento krásný prostor pro akci, která na toto místo jistě patří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám