Hlavní obsah

Den Kozla ve Velkých Popovicích bude ve znamení 140. výročí založení pivovaru

Novinky, Lukáš Klapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční pivní slavnosti Den Kozla se uskuteční v prostorech pivovaru ve Velkých Popovicích v sobotu 14. června. Hlavním tématem dvacátého druhého ročníku Dne Kozla bude 140. výročí založení pivovaru. Mezi hudební lákadla patří kapely Divokej Bill, Sto zvířat nebo Patrola Šlapeto. Vstup je zdarma.

Foto: Pivovar Velké Popovice

Ilustrační foto - areál pivovaru

Článek

Hlavním tématem letošního Dne Kozla je 140. výročí založení pivovaru. Lidé si přečtou historické Kozlí noviny, z Benešova a z Prahy pojede do Stránčic historický vlak s parní lokomotivou.

Návštěvníci se mohou těšit na pivní specialitu – Nefiltrovaný ležák, tradiční česká jídla jako před 140 lety a bohatý doprovodný program.

Pivovar Velké Popovice chce na pivní slavnosti také pozvat lidi s příjmením Kozel a Kozlová, kteří si slavnostně připijí pivním speciálem ze 140litrového sudu. 

V průběhu dne dostanou prostor ukázky poctivých řemesel a po celý den budou pro zájemce organizovány prohlídky pivovaru.

Hudební program nabídne populární kapelu Divokej Bill, skupiny Sto zvířat, Děda Mládek Illegal Band a se staropražskými šlágry vystoupí Patrola Šlapeto.

Reklama

Výběr článků

Načítám