Hlavní obsah

Delegaci vietnamského ministerstva dopravy zajímala veřejná doprava v Plzni

Novinky, Alena Lochmannová

Představitelé Plzeňského kraje, města Plzně, podnikatelů a Plzeňských městských dopravních podniků se zúčastnili ve středu 8. srpna přátelského setkání s hosty z ministerstva dopravy Vietnamu.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Hlavním tématem jednání byla vzájemná spolupráce vietnamské a české strany v oblasti veřejné dopravy.

Článek

Hosté přijeli mj. na základě loňské návštěvy české delegace složené z představitelů kraje a podnikatelů ve Vietnamu. Hlavním tématem jednání byla vzájemná spolupráce vietnamské a české strany v oblasti veřejné dopravy.   

Část jednání proběhla v sídle Plzeňských městských dopravních podniků, kde se zástupci vietnamské delegace mj. seznámí s detaily projektu Plzeňská karta, který je během loňské návštěvy zaujal, a vůbec se systémem řízení veřejné dopravy města Plzně. 

Vietnamští delegáti se zajímali také o obecné problémy v oblasti dopravy, jakými jsou např. výstavba a údržba komunikací, výběr mýtného apod. 

"Byl bych rád, kdyby se na základě této spolupráce podařilo firmě z plzeňského regionu expandovat na vietnamský trh," uvedl hejtman Milan Chovanec.

"Zajímají nás možnosti spolupráce. Plzeňská karta byl jeden z projektů, které jsme do Vietnamu přivezli. Pokud získáme informace o potřebách vietnamské strany, můžeme navrhnout konkrétní řešení a domluvit spolupráci s regionálními firmami," uvedl během setkání předseda Okresní hospodářské komory Plzeňsko Miloslav Zeman. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám