Hlavní obsah

Delegace z Plzeňského kraje navštíví Vietnam a Čínu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 23 členů bude mít delegace složená ze zástupců Plzeňského kraje, Asociace hospodářských komor Jihozápad, města Plzně, Západočeské univerzity v Plzni a také ředitelů velkých firem v kraji.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Cesta do Vietnamu a Číny se uskuteční ve dnech 15. až 25. dubna a jejím cílem bude potvrzení a navázání spolupráce mezi navštívenými regiony.

Článek

Cesta do Vietnamu a Číny se uskuteční ve dnech 15. až 25. dubna a jejím cílem bude potvrzení a navázání spolupráce mezi navštívenými regiony a podpořit záměry našich podnikatelů v těchto zemích.

První zastávkou na pracovní cestě bude vietnamské město Can Tho (1,25 miliónu obyvatel), kde bude podepsáno memorandum o navázání spolupráce mezi Plzeňským krajem a tímto městem, jež má statut provincie. Cílem vzájemné spolupráce s městem Can Tho je podpora regionálních firem Plzeňského kraje v jejich snaze získat mezinárodní kontakty, podpořit jejich export do Vietnamu a rozvinout užší kontakty s vietnamskou stranou i v oblasti cestovního ruchu, vzdělávání, kultury, energetiky, investic a průmyslu.

Následující tři dny pak stráví členové delegace v Ho Či Minově Městě, kde se setkají s představiteli města a hospodářského života. Jednat se bude o možnostech navázání spolupráce ve všech oblastech života.

Druhá polovina pracovní cesty se odehraje v Čínské lidové republice, v provincii Zhejiang, partnerském regionu Plzeňského kraje. Zástupci Plzeňského kraje se ve městě Hangzhou setkají s guvernérem provincie a představiteli čínských hospodářských komor. Poté se připojí k české delegaci v Šanghaji, kde bude probíhat čínsko-české fórum zaměřené na hospodářské a kulturní vztahy obou zemí.

Společná jednání se budou odehrávat za přítomnosti místopředsedy čínské vlády, guvernérů čínských provincií a primátora Šanghaje. Za Českou republiku zde budou zastoupeni členové vlády – ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

Delegace bude tvořena zástupci Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Václavem Šlajsem, zástupce Asociace hospodářských komor Jihozápad povede Miloslav Zeman, za město Plzeň se zúčastní náměstkyně primátora Eva Herinková, v čele delegace vyslané Západočeskou univerzitou bude emeritní prorektor Josef Basl, dalším členem bude starosta Klatov Rudolf Salvetr.

Podnikatelskou část budou tvořit zástupci velkých firem v kraji: předseda představenstva Plzeňské teplárenské Tomáš Drápela, obchodní ředitel pro oblast Asie společnosti Škoda Doosan Power Martin Baxa, a zástupce společnosti ETD Transformátory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám