Hlavní obsah

Dárce zahraničního zájezdu Miroslav Sýkora obdržel dárky od nemocných dětí

Novinky, Stanislav Stebila

V rámci natáčení pořadu Dobré ráno České televize se uskutečnilo 16. října setkání operního zpěváka Miroslava Sýkory se zástupci dětských pacientů a jejich doprovodu z ozdravně terapeutického pobytu v Tunisku.

Foto: Stanislav Stebila

Ručně vyrobené srdce s mapkou Tuniska od dětí a pohlednice s podpisy všech účastníků zahraničního zájezdu

Článek

Vítěz talentové soutěže a Objev roku 2013 v anketě TýTý výhru věnoval a zřekl se v prospěch nemocných dětí. Maminka Hanka Fajkusová se synem Josefem v ostravském studiu České televize předali Mirku Sýkorovi dárky jménem všech, kteří děkují za jeho šlechetný dar.

„Díky panu Sýkorovi a jeho daru se naše děti mohly poprvé podívat k moři. V krásném prostředí jsme měli každý den společná sezení s psychologem a dětem se věnovala speciální pedagožka,” svěřila se maminka Hanka.

„Mluvili jsme o svých pocitech, svěřovali se se svými zkušenostmi a problémy. To nás sblížilo. Po mnoha letech jsem měla čas i na sebe. Pan Sýkora je člověk s velkým srdcem,” dodala.

Syn Josef si při předávání dárků pochvaloval koupání v moři, stavění hradů z písku, jídlo a nové kamarády. Jednalo se o pacienty z České a Slovenské republiky s ADHD, hyperaktivní děti s poruchou pozornosti. Zájezdu se zúčastnily se také děti s Tourettovým syndromem. Je to nejtěžší a velice rušivá tiková pohybová a hlasová porucha.

„Chtěl jsem udělat radost nemocným dětem, protože sám dobře vím, jak se těžko žije s hendikepem. Ani jsem netušil, jak velkou radost jim udělám tím, že jsem poukaz věnoval dětem, které mají skutečně těžké osudy a léčí se. U některých pacientů se zlepšení stavu projevilo již během pobytu u moře, to mne těší ze všeho nejvíc. Můj velký obdiv patří jejich rodičům za mimořádnou obětavost,” svěřil se s dojetím Miroslav Sýkora, který v těchto dnech úspěšně boduje v pěvecké soutěži vážné hudby v Budapešti.

Reklama

Výběr článků

Načítám