Hlavní obsah

Cyklostezkou z Hrabůvky až do Paskova a zpět

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta do Paskova u Ostravy je velmi jednoduchá. Vede okolo řeky Ostravice až do Paskova. Této obci se 4. června na Paskovských oslavách předává symbolický klíč od městských bran. Povýšila na město 13. února 2011.

Foto: Josef Zajíc

Asfaltová cyklostezka, možnost občerstvení.

Článek

Z rondelu v Hrabůvce se jednoduše dostanete po cyklostezce až k podjezdu přes rychlostní komunikaci R56, která vede do Frýdku - Místu a dále. Cyklostezka pokračuje po lávce přes řeku Ostravici. Zde zatočíte doprava a jedete bezpečnou a klidnou cestou až k  mostu poblíž nádraží ČD ve Vratimově. Přejedete silnici 478 a pokračujete po pravém břehu Ostravice dále. Ujeli jste 6,5 km po asfaltové cestě.

Pak pokračujete lesem směr Paskov. Zde je již podklad cesty štěrkový, chvíli jedete po hlinité neupravené cestě okolo řeky. Pak zatočíte vlevo a jste opět na šotolině. Před nádražím ČD Paskov přejíždíte přes nechráněný přejezd, pak vpravo až k nádraží. Za nádražím se dostanete na most. Zatočíte vpravo a za mostem  vlevo na ulici Nádražní, po které se dostanete do Paskova k Zámku. Trasa měří 10,5 km a dá se ujet klidnou jízdou za 50 minut.

K Zámku v Paskově se dostanete otevřenou branou. Zámek sousedí s rozlehlým , udržovaným parkem. Podrobnosti o Zámku v Paskově se můžete dočíst v deníku PRÁVO ze 3.června 2011 na straně 11  v článku od Jana P.Štěpánka: Zámek v Paskově je už pět let prázdný. 

Dnes 4.června V Paskově probíhá do 18 hodin Den dětí zaměřený na Středověk. Pak pokračují  Paskovské oslavy u příležitosti povýšení obce  na město. Zítra 5. 6. zde bude probíhat Soutěž mladých požárníků. Akce započně ve 14 hodin u Městského úřadu v Paskově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám