Hlavní obsah

Cyklojízda opět láká na Kofolu a Fidorku

Novinky, Tomáš Gaudek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už víte, jak zakončíte prázdniny? Pokud máte rádi pohyb na čerstvém vzduchu, určitě byste si neměli nechat ujít cyklojízdu nazvanou Do Opavy na Fidorku, do Krnova na Kofolu. Tradičně ji na poslední prázdninovou sobotu připravují města Krnov a Opava společně s firmami Kofola a Mondeléz International.

Foto: Tomáš Gaudek

Ani letos nebudou chybět členové Klubu českých velocipedistů z Hrabové.

Článek

„Malí i velcí mohou vyrazit na cyklostezku číslo 55 v sobotu 31. srpna kdykoliv mezi 9. a 16. hodinou, přičemž odstartovat mohou v Krnově u Petrova rybníka nebo v Opavě u městského koupaliště, případně se také připojit kdekoli na trase,“ vysvětluje jedna z organizátorek Kristýna Kutálková a dodává, že ani letos nebude chybět řada zajímavých stanovišť s úkoly a hrami nejen pro děti.

„Připraveny budou kvízy, deskové hry, střelba z luku nebo prohlídka muzea v Holasovicích. Jako obvykle si pak cyklisté z Krnova odvezou odměnu ve formě osvěžující Kofoly, z Opavy kulatou Fidorku,“ láká Kristýna Kutálková.

Opavskou část jízdy zahájí v 9.00 hodin u městského koupaliště Klub českých velocipedistů z Hrabové, který sdružuje zájemce o historii jízdních kol a cyklistiky vůbec. Jednotlivá stanoviště na trase obsadí různé organizace.

„Pokud to vezmeme ze směru od Krnova, jako první se budou prezentovat město, středisko volného času a městská policie, následovat bude obec Úvalno a spolek Cyklistika pro všechny. Dále ve směru na Opavu nebudou chybět stanoviště Hracího deskového centra Legie, Oblastního spolku Českého červeného kříže, Muzea Slezský venkov Holasovice či Střediska volného času Opava. Jízdu pak účastníci zakončí v městském sadu před koupalištěm u stanoviště statutárního města Opavy,“ vyjmenovává Kristýna Kutálková s tím, že nejen rodiče s malými dětmi mohou jízdu na kole absolvovat pouze jedním směrem a nazpátek se svézt i s koly vlakem.

Reklama

Výběr článků

Načítám