Hlavní obsah

Crossband ve vtipném klipu rozkrývá sny fotbalových rozhodčích

Novinky, Diana Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní pohoda a fotbal jsou ústředními motivy nového videoklipu české skupiny Crossband. Rozhodčí je veselým pohledem na fotbálek, jak ho známe z Okresního přeboru nebo z hřišť českých vesniček. Pohoda a humor jsou hlavní prvky, které provázejí každý hudební počin Crossbandu od roku 2004.

Foto: Diana Váňová

Crossband

Článek

Zpočátku rocková skupina z Nymburka získala velkou popularitu na rockových festivalech všeho druhu (Benátská noc, Sázava fest, Votvírák, Noc plná hvězd, Masters of rock, Vizovické trnkobraní, Přeštěnice, Přístavní slavnosti a další).

V roce 2012 pak chlapci z Crossbandu vyzkoušeli hraní akustické, a to se zalíbilo jak jim, tak posluchačům a zároveň otevřelo cestu i k jinému publiku - což se potvrdilo na finále Porty, kde se Crossband umístil na skvělém druhém místě. Skupině tak přibyla práce, protože kromě rockových fesťáčků musejí objíždět i ty folkové, jako jsou Slunce, Trampský Širák nebo zmíněná Porta, ale tuhle “oběť” crossbanďáci rádi přinášejí.

Ale především přinášejí publiku zábavu a spoustu pozitivní energie. Na koncertě Crossbandu rozhodně nečekejte žádné chmury nebo nepřístupné a chladné obličeje vystupujících. Ukázková komunikace s publikem během prvních tónů vtáhne všechny přítomné do děje a je jedno, zda právě pódium obývá “elektrický” Crossband, nebo ten jemnější akustický.

A i kdyby čirou náhodou dorazilo trochu peciválné obecenstvo, frontman kapely Jarda Kříž zná řešení. Houkne na kluky “Dáme Myš” a je vyhráno. Osvědčený starší kousek dostane každého a za chvíli už hopsají i zapřisáhlí odpůrci úsloví “Kdo neskáče, není Čech.”

A když pak dozní poslední publikem vyžádaný přídavek, nikdo z diváků neodchází zklamaný. Tedy nepočítáme-li zklamání z toho, “že už to skončilo.” Ale tohle zklamání se dá léčit snadno, ať poslechem některého ze tří dosud vydaných alb, návštěvou dalších koncertů - od roku 2005 jich Crossband uspořádal více než 350 - nebo třeba sledováním právě toho nejčerstvějšího crossbandího počinu, kterým je klip Rozhodčí, na který se můžete podívat na https://www.youtube.com/watch?v=A__CA01niRA

Reklama

Výběr článků

Načítám