Hlavní obsah

Co všechno dokáže plout? Neckiáda na Baťově kanále ukáže netradiční plavidla

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se konec letních prázdnin bude avizovat veselá akce na slováckém Baťově kanále. Dožínky zase připomenou, že pole jsou sklizena, a to je potřeba zapít dobrým vínem.

Foto: Zdeněk Šmýd

Neckiáda ukáže netradiční plavidla.

Článek

Je sucho a vody je málo. Na Baťově kanále to ale neznamená, že je málo i zábavy. Přesvědčí o tom určitě sobotní Neckiáda v přístavu ve Vnorovech, kde opět po vodě popluje kde co od vylepšených loděk, přes plavidla vystavěná na obyčejných paletách až po skutečné necky, což se také už stalo.

Tato veselá akce v srdci Slovácka tradičně zakončuje v obci Vnorovy letní prázdniny a místní se při ní opravdu vyřádí. Netradiční závody netradičních plavidel vypuknou v sobotu 25. srpna ve 14.00.

Kdo bude mít chuť na další akci, může přejet do sousední Strážnice, kde se koná Vojenský den. Vojenské ukázky jsou naplánované od 11.00 až do 16.00. Tou hlavní bude připomínka bitvy o Kazaň z roku 1918.

Samozřejmostí jsou pak na Slovácku téměř každý letní víkend akce spojené s ochutnávkou vína. O nejbližším víkendu budou například v Čejkovicích a Vracově. Druhé jmenované místo nabízí v sobotu otevřené sklepy spolu s dožínkovou slavností. V Čejkovicích pak ten samý den otevře téměř třicet vinařství a v neděli obec ukáže další z tradiční slováckých zvyků – zarážení hory.

Reklama

Výběr článků

Načítám