Hlavní obsah

Chodovarka zahraje v Oboře

Novinky, Jan Vodrážka

Již tuto sobotu zavítá dechová hudba Chodovarka z Chodové Plané do Obory na severním Plzeňsku. Akce pořádaná občanským sdružením Zpívejte si s námi začne v Obecním domu v 17 hodin.

Foto: Chodovarka

Plakát Chodovarky

Článek

Historie kapely

Kapela vznikla v roce 1975 z iniciativy kapelníka Jana Kestřánka a tehdy dostala název Chodovanka. V roce 1997 se stala kapelou místního pivovaru Chodovar a její název se změnil na Chodovarku. V roce 1998 Chodovarka natočila druhé CD a to zejména pro potřeby natáčení televizního pořadu Příště u Vás v zahradě pivovaru Chodovar. Tak se kapela dostala do širšího okruhu povědomí posluchačů a výsledkem jejího snažení byly dva pětidenní zájezdy do Japonska (1997, 1998).

Mezí další úspěchy kapely lze zařadit účast na dechovkovém festivalu Polka-fest (1998 České Budějovice a 1999 Žatec) a účinkování v pořadu Na Vlachovce v roce 1999. V roce 2002 se Chodovarka zúčastnila dalšího televizního natáčení, tentokrát pořadu Hezky od podlahy, několik vybraných muzikantů bylo v roce 2003 přizváno k natáčení pohádky Višňová královna.

Na podzim loňského roku zavítala na Plzeň-sever také, když o Posvícení 20. října zahrála v Kulturním domě na Hadačce - fotogalerie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám