Hlavní obsah

Chodov na Sokolovsku se ocitl na několik hodin bez elektřiny

Novinky, Jaroslav Kubricht

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli varování meteorologů před dopady včera blížícího se orkánu Sabine byly v pohotovosti i záchranné složky v městě Chodov na Sokolovsku. Patnáctitisícové město na západě Čech nakonec přešlo bouři bez větších škod, přesto se město ocitlo na několik hodin bez elektrického proudu.

Foto: Jaroslav Kubricht

Spadlý strom v Chodově na Sokolovsku poničil tři zaparkované automobily.

Článek

„Obyvatelé Chodova a okolí se musí připravit na potíže, které může způsobit extrémně silný vítr. Město zasáhne v neděli večer, přičemž nárazy větru okolo 100 km/h se mají objevovat už kolem nedělní půlnoci,” stálo v prohlášení na stránkách města v nedělních podvečerních hodinách.

Silný vítr se opravdu začal dostavovat okolo půlnoci z neděle na pondělí a na intenzitě začal nabírat v brzkých ranních hodinách. A i přesto, že nebyl tak silný, jak se očekávalo, způsobil škody na majetku a připravil chodovské na několik hodin o dodávky elektřiny.

První výpadky elektřiny zaznamenali obyvatelé Chodova okolo 20. hodiny v neděli večer, v pondělí ráno pak nešla elektřina mezi pátou a sedmou hodinou ranní. Kolem osmé hodiny dodávky již byly plně obnoveny.

Spadlý strom poničil tři automobily

Okolo šesté hodiny ranní museli hasiči z tamního sboru dobrovolných hasičů vyjížděj ke spadlému stromu. „Chodovští hasiči vyjížděli v pondělí ráno ke spadlému stromu v Poděbradově ulici, který poškodil tři automobily,” uvedl na sociální síti starosta města Patrik Pizinger.

Záchranné složky musely vyjíždět i k případům spojených s vytopením budov. „Později hasiči pak zasahovali u čerpání vody,” dodal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám