Hlavní obsah

Chebští žáci vezou zlato a stříbro z mistrovství v halové lukostřelbě

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlato a stříbro vybojovali v neděli 22. února v Humpolci lukostřelci chebského klubu LK ESKA Cheb na 23. Mistrovství České republiky v halové lukostřelbě žactva v Humpolci.

Foto: Lukostřelba LK ESKA Cheb.

Chebští střelci vezou zlato a stříbro z mistrovství žactva.

Článek

Titulem mistryně republiky v halové lukostřelbě z kladkového luku se tak na rok bude pyšnit dvanáctiletá Petra Zikmundová, když v neuvěřitelně vyrovnaném souboji porazila svoji stájovou soupeřku Zdeňku Smažíkovou.

Ta navíc ukázala, že jde se vším všudy v rodinných šlépějích. Její otec Pavel Smažík totiž před patnácti lety patřil mezi republikovou špičku. A podobně je na tom i Zikmundová. O tři roky starší sestra Martina totiž loni pro Cheb vystřílela na republikovém šampionátu v terčové lukostřelbě zlato v kategorii starších žáků.

Ještě dva poslední výstřely před koncem eliminace měly obě střelkyně tak vyrovnaný výsledek, že by si na vítězku zřejmě netroufl vsadit nikdo.

Třetí příčka na mistrovství připadla Ivě Kubatíkové z SK Rapid Praha. Celkově se závodu zúčastnilo 98 mladých střelců a pro Esku je to už druhý úspěch v řadě na halových šampionátech. Loni totiž pro Cheb titul vybojovala mistryně republiky v mladších žákyních Katrin Chaloupková.

Reklama

Výběr článků

Načítám