Hlavní obsah

Chantal Poullain a francouzské šansony na zámku v Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Mníšeckého kulturního léta se můžeme těšit na další koncerty pod širým nebem v romantickém prostředí zámecké zahrady nebo areálu barokního komplexu na Skalce. Uslyšíme středověkou hudbu i francouzské šansony.

Foto: Anna Čelouchová

Mníšek zve do romantické zámecké zahrady na šansonový koncert Chantal Poullain.

Článek

V pátek 17. července od 19 hodin se před kostelíkem sv. Máří Magdalény na Skalce představí příbramská hudební skupina Ginevra, která tak zahájí tradiční Skaleckou pouť, nejvýznamnější kulturní akci regionu. Na hudební scéně se skupina objevila roku 1997, představuje nám převzaté středověké melodie i svou vlastní tvorbu na témata z české historie.

Členové souboru vystupují v dobových kostýmech a navozují tak autentickou atmosféru 14. století. V bohatém repertoáru jsou zastoupeny smutné balady, veselé kramářské písně či bojové chorály. Rozmanité je i nástrojové obsazení, od soudobých kytar, mandolín, houslí nebo flétny po repliky historických krumhornů čili křivých rohů a rytmických nástrojů. Ne nadarmo se Ginevře přezdívá „diskotéka Karla IV.“

V sobotu 1. srpna od 19 hodin se přijde do rozkvetlého zámeckého parku v Mníšku představit Chantal Poullain, skvělá herečka a krásná dáma s francouzským šarmem i přízvukem, kterou známe z filmů i divadelních prken. Vystupuje na jevišti Divadla Ungelt a nejvíce si ji asi pamatujeme ze Šaška a královny, kde hrála s Bolkem Polívkou. Svou eleganci a noblesu předvedla také v poetickém filmu Konec starých časů, natočeném podle románu Vladislava Vančury.

Nicméně k Francii patří šansony a paní Poullain zase patří k Francii, a tak se můžeme těšit na její jemný sametový hlas a zaposlouchat se do příjemných melodií speciálně upravených pro doprovodné jazzové trio Štěpána Markoviče, Matěje Černého a Ondřeje Kabrny.

Předprodeje na koncerty jsou již zahájeny na pokladně městské úřadu a státního zámku Mníšku pod Brdy, v kavárně Malý mnich a Patina House na náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám