Hlavní obsah

Česká Angelika Libuše Švormová hraje matku rodu nové seriálové ságy Čechovi

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu z nejvýraznějších rolí získala nedávno Libuše Švormová. Herečka, kterou u nás proslavil nepřekonatelný dabing slavné Angeliky, se stala matkou rodu rodiny Čechovi. Do rodinné ságy a la "český Dallas" ji obsadil režisér a producent Tomáš Magnusek, který s ní v minulosti už pracoval.

Foto: Jaroslav Hauer

Libuše Švormová hraje v novém seriálu Čechovi matku a babičku celého rodu

Článek

Švormová v poměrně unikátním seriálu Čechovi, který Tomáš Magnusek a jeho kolegyně režisérka Eva Toulová právě dokončili a spolu s mnoha herci a členy štábu v pražském Kině MAT představili ve středu novinářům, hraje Helenu Čechovou - matku rodu čtyř generací žijícím v jednom domě. 

„Tomáše Magnuska mám moc ráda, moc si ho vážím a oceňuji ten krásný, laskavý a lidský přístup k lidem, k nám hercům. Také proto jsem do toho šla a tu roli vzala. Navíc se tam sešla skvělá herecká parta i lidé od štábu, což mě taky velmi těší," poznamenala Libuše Švormová, která v seriálu hraje matku jak Tomáše Magnuska, tak i Miloslava Mejzlíka, babičku i prababičku. 

V dalších rolích diváci uvidí Kateřinu Macháčkovou, Petra Baťka, Roberta Cejnara, Andreu Elsnerovou, Báru Šťastnou, Terezu Němcovou-Petráškovou, Terezu Ticháčkovou, kteří tvoří součást podnikatelské rodiny, a jinak nechybí taková jména jako Regina Rázlová, Jaroslava Obermaierová, Ivana Jirešová, Antonie Talacková, Igor Bareš, Ladislav Županič, Vilém Udatný, Roman Pomajbo, Felix Slováček, Jan Přeučil, Eva Hrušková, Jiří Klem, Vlastimil Harapes, Josef Nedorost, Antonín Hardt, Radim Uzel, Jan Rosák, Miroslav Hrabě, Zdeněk Rohlíček (syn E. Hruškové) či legenda české dechovky, ale i filmu a televize Josef Zíma.

„Seriál Čechovi bude o tom, jací jsme, jak je složité v dnešní době podnikat, o chybějících zaměstnancích, ale také o uvažování lidí… Že to není jen o tom, že někdo má miliony a neví co s nimi, ale že musí tvrdě pracovat… Je v něm namíchané všechno, kdekdo se v tom může třeba i poznat. Jsou tam rodinné i finanční intriky, mocenské boje, sex, sarkasmus i spletité vztahy a také velmi zajímavý a někdy až nečekaný vývoj některých postav," prozradil autor scénáře, režisér i producent Tomáš Magnusek, který dodal, že během natáčení vznikla celá řada humorných situací a obrazů, třeba, když se osmdesátiletí herci Jan Přeučil nebo Antonín Hardt jako představitelé rolí objevili ve vířivce s prostitutkami a podobně.

První, 13dílnou sérii Čechových, natáčel v domovském Královehradeckém kraji. Především ve své vile Viktorka v Babiččině údolí, kde je kromě penzionu i Herecké muzeum s mnoha artefakty známých osobností a funguje i jako kulturně společenské centrum.

„Nyní vedeme jednání s televizními stanicemi a zhruba do měsíce bychom měli vědět, kde a kdy diváci první sérii rodinné ságy uvidí. Pomalu už začínáme s přípravami druhé série, která by měla začít vznikat na podzim tohoto roku," dodal režisér Magnusek, který za pár týdnů začne s natáčením dalšího filmu s názvem Vlnobití z prostředí plovárny. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám