Hlavní obsah

Češi jsou obávanými soupeři při MS v aerobiku. Po zlatu touží Citová i Zahradníčková

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je už téměř tradicí, že Češi se poslední léta perou o přední příčky na světových šampionátech v aerobiku. A zpravidla je sbírají ve velkém – naposledy získali 19 zlatých, 8 stříbrných a 6 bronzových kovů. Patří tak mezi špičku spolu s Australany, Němci a Rusy.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Kristýna Zahradníčková

Článek

Kdo letos získá medaile, se ukáže 18. až 21. října ve Vídni na Mistrovství světa ve sportovním aerobiku. Naším želízkem v ohni je mladinká držitelka zlaté medaile z MČR Adéla Citová a nastoupí i zkušená Kristýna Zahradníčková. 

Na světové mistrovství ve sportovním aerobiku, fitness a Hip Hop Unite do Vídně míří na 1400 závodníků. Dramata se očekávají ve všech kategoriích, ostře sledovaná však bude zejména kategorie dospělých žen.

S držitelkou zlata Australankou Allirou Bull se totiž rozhodně budou chtít utkat perfektními sestavami obě naše špičkové závodnice – Adéla Citová, čerstvá držitelka zlaté medaile z mistrovství České republiky a stříbrná z mistrovství Evropy, a také Kristýna Zahradníčková, zkušená závodnice s velkou sbírkou medailí. Zajímavostí je, že obě reprezentují stejný klub – Fitness Studio Louny.

„Loňské mistrovství se neslo ve znamení souboje mezi australskými a českými závodníky v královské disciplíně žen – a to v kategorii dospělých, kadetek i juniorek. Letos tomu bude pravděpodobně stejně. Stejně silnou pozici máme v kategorii trií, kdy našimi největšími soupeřkami budou nejspíš tradičně závodnice z Belgie a Finska,“ uvedla Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

V dospělých kategoriích bude velmi očekávaný souboj ve Fitness step grande, v němž se budou snažit už po sedmé (!) obhájit nejvyšší titul naše mistryně z Oxygenu Příbram. A každoročně očekávanou událostí bývají na mistrovství také perfektní výkony Čechů v kategorii juniorů a kadetů, v nichž jsme léta světovou špičkou. Silné pozice pak mají čeští závodníci také v nové atraktivní kategorii Aerobic group performance, v níž loni získali zlatou medaili.

„Naší velkou výhodou je obrovská základna závodníků a výborní choreografové i trenéři. Čeští reprezentanti vynikají především v technickém provedení a další skvělé sestavy jistě předvedou i na Mistrovství světa ve Vídni,” dodala Jana Havrdová.

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří mezi nejaktivnější sportovní svazy v ČR. Sdružuje na 80 sportovních klubů, 2500 aktivních členů a každoročně pořádá přibližně 40 sportovních soutěží. Jeho reprezentační týmy patří mezi nejúspěšnější na světě. Je nejstarší vzdělávací organizací v oblasti fitness a zaštiťuje celorepublikové osvětové projekty Děti na startu a Česko se hýbe.

Reklama

Výběr článků

Načítám