Hlavní obsah

Červnová nabídka 14|15 BAŤOVA INSTITUTU: výstava Baťův pedikér, autorská čtení i koncert na střeše

Novinky, Redakce Novinky

V červnu láká 14|15 BAŤŮV INSTITUT hned na několik výstav a komentovaných prohlídek. Galerie nabídne cyklus Básníci v prostoru Zlín a nebude chybět ani komorní koncert Blízko nebe, který se odehraje na střeše budovy 14.

Foto: z rodinného archivu S. Kocourka

Baťův pedikér

Článek

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně zve na aktuální výstavy Příběh železa aneb Železo v přírodě, dějinách a experimentu a Baťův pedikér. Muzeum spravuje i další objekty a na konci května otevřelo mj. Hrad v Malenovicích, který nabízí standardní prohlídkové trasy včetně možnosti návštěvy hradní věže a nabídne stálé expozice jako Řemesla starých Malenovic, Zvířata na Zemi a člověk a Dřevo proutí sláma.

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně nezůstává pozadu a kromě znovuotevření krátkodobých výstav s prodlouženým trváním připravuje cyklus autorských čtení Básníci v prostoru Zlín.

Červnová setkání mají tradici, probíhají již od roku 2010. Jsou vždy spojena s hudebním vystoupením a uvádějí ho přední bohemisté a literární historikové. Jedenáctý ročník nabídne tři červnové termíny. 12. 6. Tony Ducháček a Garage: Nosit v hlavě spoustu věcí. Dále 19. 6. Jiří Daníček: Katzovy sady a 26. 6. Jiří Červenka: Jak ale mluvit o tom, co je, s tím, kdo není?

V neděli 21. června v podvečer se ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU uskuteční na střešní terase budovy 14 komorní koncert Blízko nebe. O příjemný hudební zážitek pod širým nebem se postarají interpreti Radim Nowak (saxofon) a Ondřej Svačina (kytara). Další informace najdou zájemci v programu institutu.

„Návrat „do normálu“ není tak rychlý a ani úplně jednoduchý, jak bychom si všichni přáli. Přesto od prvního dne, co jsme znovu otevřeli pro veřejnost, je připraven bohatý program podobný tomu, na který jsou naši návštěvníci zvyklí. Vzhledem k postupnému uvolňování opatření přidáváme do kalendáře nové události a věříme, že se znovu naplno rozproudí zájem o kulturu, zážitky a poznání. Kultura na několik týdnů prakticky přestala existovat. Teď ale přišel čas, kdy můžeme výpadek našim příznivcům kompenzovat a my, ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU, se na to velmi těšíme," okomentovala aktuální situaci a optimistický výhled Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, p. o.

Kompletní červnový program najdou zájemci na webu www.14-15.cz.  

Reklama

Výběr článků

Načítám