Hlavní obsah

Centrum Plzně se mění v hokejový kotel

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové šílenství zasáhlo celou republiku, ani Plzeň není výjimkou. Zápas Česko – Švédsko si budou moci Plzeňané vychutnat na plzeňském náměstí Republiky v rámci velkoplošného přenosu.

Foto: Magistrát města Plzně

Plzeňské náměstí se v pátek 13. května změní v hokejový kotel. Plzeňané sem přijdou na velkoplošnou projekci hokejového zápasu Česko - Švédsko.

Článek

Rádio Kiss proton a agentura Sokol´s Power Voice se rozhodly za významné podpory dalších partnerů přenést hokejové nadšení přímo na náměstí Republiky v Plzni, čímž potěšily celou řadu hokejových fanoušků.

"Nápad, že uskutečníme velkoplošnou projekci dalšího utkání našich hokejistů na náměstí, se začal rodit už ve druhé třetině zápasu se Spojenými státy ve čtvrtfinále," říká promotion ředitel rádia Kiss Proton Jiří Pěč.

"Když si to spočítáte, celou akci jsme dali dohromady v naprosto rekordním čase. Navíc taková projekce takového formátu je vždy nesmírně nákladná, vyjde na desítky tisíc a také jednání bývají zdlouhavá. Museli jsme samozřejmě sehnat obrazovku, která má 5 krát 3 metry, ozvučení pro náměstí, ale také občerstvení a samotné zajištění prostor. Nesmí chybět ani následný úklid náměstí a bezpečnostní opatření. To by se ovšem nepovedlo, kdyby nebylo skutečně velké pomoci a ochoty našich partnerů, včetně vedení města a samozřejmě i vedení centrálního městského obvodu, Pernareckých masouzenin a také agentury Music Pro," dodal Jiří Pěč.

Fanoušci, kteří tak dosud sledovali hokej v pohodlí domova nebo ve sportbarech po celé Plzni, které doslova praskaly ve švech při každém hokejovém utkání českého týmu, dostanou jedinečnou příležitost užít si atmosféru přímo na plzeňském náměstí.

Semifinálový přenos začíná od 16.15 v pátek 13. května, předzápasový program odstartoval na náměstí již hodinu před začátkem utkání, tedy kolem 15.00 hodin.  

"Jsme rádi, že stejně jako v loňském roce, kdy jsme mohli takto fanouškům plzeňského hokeje zprostředkovat zápasy jejich oblíbeného hokejového mužstva, může letos takto zajistit přenosy českého národního týmu," uvedl starosta centrálního obvodu Jiří Strobach, který také neváhal a k bleskové akci se okamžitě ve spolupráci s vedením města Plzně  připojil.

Reklama

Výběr článků

Načítám