Hlavní obsah

Centrum Plzně patří kulturnímu festivalu Náplavka k světu

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 1. do 22. června probíhá na náplavce řeky Radbuzy v centru Plzně festival kultury Náplavka k světu.

Foto: Marek Velebný

náplavka řeky Radbuzy, kde si můžete půjčit loďku

Článek

Po loňském festivalu Kontejnery k světu v rámci projektu Evropské hlavní město kultury 2015, Plzeň hostí multikulturní festival s názvem Náplavka k světu. Jedná se o oživení opomíjeného prostoru v centru Plzně na Anglickém nábřeží na náplavce řeky Radbuzy. Od 1. června zde probíhají kulturní pořady, koncerty, autorská čtení, divadelní a taneční produkce, workshopy. 

Pro návštěvníky bylo připraveno promítání, půjčovna loděk, koloběžek, gastronomické trhy, ochutnávky, prodej řemeslných výrobků. Již zde například koncertovala kapela Poitín s irskou hudbou, představilo se divadlo Improverti, hudebně-pantomimické vystoupení Wandy Hybnerové, autorská čtení Tomáše T. Kůse a Vratislava Maňáka, hudební vystoupení skupin Vražda krásy, The Graves, Lakuna nebo koncert Toxique.

Festival vyvrcholí o víkendu 21. a 22. června. V sobotu mj. vystoupí v 16 hodin Janek Eret trio, v 17.30 Plzeňské bluesové trio Jana Máchy, v 19 hodin vokální soubor Tutti Voci. Neděle bude patřit pohádkám pro děti a večer od 18 hodin písničkáři Oldřichu Janotovi. Na závěr se představí Jazz Cookies Combo (od 20 hodin).

Reklama

Výběr článků

Načítám