Hlavní obsah

Centrální plzeňský obvod rozdělil více než 8 milionů korun

Novinky, Miroslav Knotek

Další kolo dotací Městského obvodu Plzeň 3 bylo úspěšně uzavřeno. Zájemci měli možnost požádat od poloviny listopadu loňského roku o dotace z obvodního rozpočtu na podporu rozvoje činností nekomerčního, neziskového a obecně prospěšného charakteru.

Foto: Miroslav Knotek

Ilustrační foto

Článek

To umožní těmto organizacím čerpat dotace již v prvním čtvrtletí roku 2019.

„Dotačních programů je celkem šest - Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže, Podpora jednorázových sportovních akcí, Sociální oblast – „Podaná ruka“, Podpora kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru – „Místo pro život“, Podpora bezpečnosti a prevence kriminality a Sdružuj se, buď aktivní,“ vyjmenoval starosta MO Plzeň 3 David Procházka.  

Největším objemem peněz - více než 3 300 000 Kč - který je určen pro dotační programy věnované volnočasovým a sportovním aktivitám dětí a mládeže, přispěl obvod na činnost mnoha sportovním klubům, mládeži dobrovolných hasičů, vodním záchranářům na celoroční práci s dětmi, spolku Ponton na realizaci sociálních služeb mládeži či spolku Blízký soused na motivační akce pro děti.  

V sociální oblasti, v programu „Podaná ruka“, bylo organizacím rozděleno 1 830 000 Kč. Obvod podpořil aktivity takových organizací, jako je Hospic sv. Lazara, Mamma Help z.s. či Diecézní a Městská charita.

„Obvod pamatoval i na podporu kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru, kde v programu „Místo pro život“ bylo rozděleno 1 670 000 Kč. Byl podpořen např. mezinárodní festival pouličního umění, sochařský festival SCULPTURE LINE, Historický víkend či Festival světla BLIK BLIK a další hudební a kulturní projekty,“ informoval Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.  

V oblasti podpory bezpečnosti a prevence kriminality přispěl obvod na činnost např. Dětskému diagnostickému ústavu, organizaci POINT 14 na primární prevenci či Centru protidrogové prevence a terapie, a rozdělil tak částku 570 000 Kč.  

Centrální plzeňský obvod rovněž podpořil jednorázové sportovní akce a individuální dotace částkami 500 000 a 10 000 Kč.  

„Výzva na rok 2020 bude pravděpodobně vyhlášena na podzim 2019, což by umožnilo neziskovým organizacím čerpat dotace již v prvním čtvrtletí roku 2020. Prosíme žadatele, aby si termín a informace o dotačních programech hlídali na našich webových stránkách, neboť je nutno žádost podat včas,“ dodal Ondřej Ženíšek.  

Reklama

Výběr článků

Načítám