Hlavní obsah

Čarovná Vltava vteče do M-klubu

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do M-klubu míří známá klubová legenda Vltava. Ta v loňském roce vydala kritikou ceněné album Čaroděj, a nejen skladby z něj zahrají na koncertě ve Valašském Meziříčí v pátek 10. listopadu od dvaceti hodin. Vstupenky budou v prodeji i na místě.

Foto: Promo Vltava
Článek

Vltava vydáním alba Čaroděj zároveň oslavila tři dekády působení na české hudební scéně. I když opět ve změněné sestavě, ale stále s Robertem Nebřenským v čele se kapela na aktuální nahrávce vrátila ke zvuku svých nejslavnějších nahrávek Šťastnej jako trám a Marx, Engels, Beatles - stejnojmenné album bylo v roce 1998 nominováno Akademií populární hudby na album roku.

Historie Vltavy se začala psát z kraje devadesátých let, kdy překvapila svou neobvyklou kombinací popové, rockové a jazzové hudby s humorně laděnými texty. Poté ale v roce 2000 přišla tvůrčí pauza, kterou Nebřenský utnul o jedenáct let později.

Tehdy vydali comebackové album Komedianti se vracejí domů, kde zamířili do rockovějších vod a nyní na něj navázali albem Čaroděj, kde vsadili na odlehčenější notu a původní zvuk se saxofonem a flétnou.

Vedle Roberta Nebřenského tvoří kapelu František Svačina, Tomáš Uhlík, Ondřej Pomajsl a Ondřej Klímek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám