Hlavní obsah

Byt v Krnově začal hořet od DVD přehrávače

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět jednotek hasičů zasahovalo v pondělí 27. června večer v Krnově na sídlišti Pod Cvilínem u požáru v bytě v sedmém patře panelového domu. Za požár mohl přenosný DVD přehrávač v režimu nabíjení.

Foto: Ladislav Šesták, Hasičský fotoklub Bruntál

Požár bytu v Krnově

Článek

O požáru se dispečink hasičů dozvěděl krátce před 18. hodinou. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Krnova a Bruntálu, společně s nimi vyjížděly dvě jednotky dobrovolných hasičů z Krnova a Města Albrechtic a podnikoví hasiči Krnovských opraven a strojíren. Kromě pěti cisteren zasahovala na místě také výšková technika, kdy z místní krnovské stanice dorazila plošina a z Bruntálu přijel automobilový žebřík.

"Hořelo v dětském pokoji bytu 3+1 v posledním, sedmém patře domu. Byt byl naštěstí prázdný. Hasiči dostali oheň pod kontrolu během několika minut, uhasili jej za 20 minut," sdělil por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů.

Hasiči zkontrolovali také byt o patro níže. Poté za pomocí přetlakových ventilátorů odvětrali jak zasažený byt, tak chodby domu.

Oheň poškodil vybavení dětského pokoje, dveře a okno. Další škodu způsobilo zakouření celého bytu. Celková škoda dosáhla půl milionu korun, hasiči svým rychlým zásahem uchránili majetek za 600 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám