Hlavní obsah

Bušínská podesáté. Stále láká malé i velké

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venkovská akce, která zahájila svou existenci díky skupině mladých lidí z Bušína a nadaci Make a connection, slaví kulaté narozeniny. Podesáté přivítá nejen návštěvníky z Bušína již v sobotu 8. září. Na pouť na rozlehlém areálu Na Kořínku jezdí i lidé ze vzdálenějšího okolí.

Foto: archiv SDH Bušín

Malé návštěvníky tradičně baví divadelní představení. Na snímku Divadélko s radostí.

Článek

První ročník akce se setkal s velkým ohlasem u návštěvníků, a tak se Sbor dobrovolných hasičů, jehož členy byli i mladí lidé stojící za organizací ročníku prvního, chopil od roku 2010 jejího pořádání. Od té doby si pravidelně druhou sobotu v září mohou malí i velcí návštěvníci užít bohatý program pouti.

„Nejedná se o tradiční pouť se stánkaři a kolotočáři – ty u nás nehledejte,“ uvedla jedna z organizátorek akce Renata Baslerová.

Děti tradičně čeká skákací hrad a nafukovací skluzavka – tentokrát stylově ve tvaru hasičské zbrojnice a hasičského auta. Užít si mohou jízdu na koni, starší pak laserovou arénu. Pořadatelé připravili také řadu kulturních vystoupení – břišní tanečnice, irské tance, vystoupení žongléra. Nebude chybět ani tradiční soutěž o nejlepší koláče a nejlepší pálenku, kdy porotu tvoří sami návštěvníci pouti. Večer vyvrcholí ohňovou show a ohňostrojem. Pak už bude následovat taneční zábava až do časných ranních hodin.

„Program si sestavujeme sami, snažíme se, aby si na své přišly všechny věkové kategorie návštěvníků. O tom, že se nám to daří, svědčí i velká návštěvnost – vloni jsme přivítali odhadem téměř tisícovku návštěvníků,“ doplnila další z členek SDH Bušín Alena Skoumalová.

Vstupné je dobrovolné (a slosovatelné), pro návštěvníky je po celou dobu konání připraveno bohaté občerstvení. Vše odstartuje oficiálně ve 14 hodin v areálu Na Kořínku. Akci finančně podpořil Olomoucký kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám