Hlavní obsah

Brněnští strážníci opět zachraňovali odložená mláďata

Novinky, Hana Nehybová

V poslední době se množí případy nálezu odložených zvířat, zejména štěňat či koťat. Poslední případ, kdy všímavý muž nahlásil brněnským strážníkům nález odložených štěňat a zachránil je tak před umrznutím, se udál v neděli 6. února večer.

Článek

Další případ odložených štěňat zaznamenali strážníci Městské policie Brno v neděli 6. února ve večerních hodinách. Čtyři odložená štěňata v papírové krabici, kterých si všiml v Jedovnické ulici mladý muž a nahlásil nález strážníkům, skončila v útulku. Zde počkají malí, asi tříměsíční kříženci na své nové majitele.

V posledních dnech se jedná v Brně již o několikátý podobný případ. Na Silvestra byla nalezena odložená štěňátka v papírové krabici v Arménské ulici. Ve čtyři hodiny ráno 30. ledna byl nalezen v Orlí ulici opuštěný zraněný králíček a ve večerních hodinách potom v Medlánkách pět dvouměsíčních štěňat.

Jen díky šťastné náhodě byla 3. února projíždějícím manželským párem zachráněna pětice malých koťat, které jejich majitel zanechal svému osudu v papírové krabici na kraji silnice u Masarykova okruhu.

Pokud by si těchto odložených zvířat nevšimli okolojdoucí, kterým nebyl jejich osud lhostejný, a nezavolali strážníky, nepřežila by. Strážníci z odchytové služby Městské policie Brno nalezená zvířata převážejí k umístění do útulku. Zde opuštěná zvířátka čekají na nové majitele.

Stránky útulku, který zajišťuje odchytovou službu na území města Brna a kde je možno nahlédnout do databáze odchycených pejsků i kočiček, nacházejících se v útulku, naleznete na webu Městské policie Brno: http://www.mpb.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám