Hlavní obsah

Brněnský Babylonfest se díky pěknému počasí a množství diváků vydařil

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu skončily závěrečným vystoupením folklorních souborů na Moravském náměstí Dny brněnských národnostních menšin - Babylonfest 2015.

Foto: Jiří Smutný

Průvod na náměstí Svobody

Článek

Letošní multikulturní svátek byl v pořadí již osmý. Připravilo ho jako obvykle Turistické informační centrum města Brna spolu s Výborem pro národnostní menšiny Zastupitelstva města Brna a organizacemi národnostních menšin. Veřejnost mohla od 15. do 19. září navštívit řadu akcí, které jí přiblížily tradice i současný život Brňanů zahraničního původu.

Vyvrcholením akce byl sobotní pochod centrem Brna a následný kulturní program na pódiu před Místodržitelským palácem. Jako první vystoupil pěvecký kroužek z Německého jazykového a kulturního spolku Brno. Následoval zpěvák Ihor Parchomenko, reprezentující Ukrajinskou iniciativu jižní Moravy. Lidové tance předvedlo Slovenské folklórne združenie Púčik. V tříhodinovém programu se představili i Brňané původem z Vietnamu, Ruska, Polska, Maďarska, Bulharska nebo Řecka.

Kromě potěšení z hudby, zpěvu a tance získali diváci i množství nových gastronomických zážitků. Na jednotlivých národních stáncích byla bohatá nabídka nejrůznějších národních pokrmů a lahůdek, a navíc zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám