Hlavní obsah

Březovou navštíví řada známých hereckých a pěveckých osobností

Novinky, Michal Bedeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Březová je známá svým bohatým kulturním životem, svědčí o tom mj. také programové plány zdejšího Kulturního domu na podzim letošního roku. Během září, října a listopadu do Březové zavítá v mnoha programech hned celá řada známých osobností, které doplní i hosté regionální.

Foto: Michal Bedeč

Kulturní dům Březová

Článek

V průběhu září, konkrétně v pondělí 17. 9., se ve zdejším digitálním kině Admira uskuteční slavnostní předpremiéra nové české komedie Po čem muži touží od režiséra Rudolfa Havlíka, který je rodákem ze Sokolova. Před filmem proběhne beseda s režisérem a protagonisty z filmu. Svou účast přislíbili herečky Anička Polívková, Lucie Šteflová a herec Richard Jaroslav Müller. Moderátorkou besedy bude Zuzana Sadílková. Akce začne v 18:30 hodin.

Jen o den později, v úterý 18. 9., zavítají do Kulturního domu v Březové další herecké hvězdy. V zábavném pořadu S kamarádem do deště se divákům představí známý herec Lukáš Vaculík, herečka Jitka Sedláčková a herec a zpěvák Tomáš Barták. Program startuje v 19 hodin.

V září se v Březové představí také mladí čeští filmoví režiséři a tvůrci, kteří zde divákům promítnou pásmo svých krátkých filmů s názvem Trochu mimo. Jedná se o snímky, které sklízí úspěchy i na mezinárodních filmových festivalech. Po jejich promítnutí bude následovat také beseda s tvůrci filmů. Akce se uskuteční v sobotu 22. září od 18:30 hodin ve zdejším loutkovém sále.

Říjen nabídne zajímavý program hlavně pro seniory. U příležitosti Mezinárodního dne seniorů pořádá město Březová v úterý 2. října od 17:30 hodin kulturní akci, na které vystoupí domácí orchestr Březováček a dále také známý zpěvák a herec Josef Zíma, a to konkrétně ve svém pořadu Sejdeme se na Vlachovce aneb Bez písničky se nedá žít. Pro přítomné bude v ceně zahrnuto také lehké občerstvení.

Z divadelní tvorby se mohou v nejbližších měsících návštěvníci Kulturního domu v Březové těšit na dvě představení. Sokolovský ochotnický soubor Konvalinky zahraje v úterý 16. října svou nejnovější komedii Sousedé a 6. listopadu se v Březové představí v komedii Hexenšus celá skvadra známých hereckých osobností. V rozverné komedii o klasickém manželském trojúhelníku diváky pobaví Lukáš Langmajer, Miluše Bittnerová, Daniel Rous, Hana Čížková, Tomáš Juřička nebo Jan Antonín Duchoslav a další. Obě představení začínají v 19 hodin.

Pořadatelé v Březové již chystají i prosincové akce, kde nebude chybět tradiční vánoční posezení se seniory, Mikulášská nadílka nebo velmi oblíbený vánoční koncert. Na něm letos vystoupí pěvecké duo Zbyněk Drda a Helena Hamplová, které doplní dětský pěvecký sbor.

Reklama

Výběr článků

Načítám