Hlavní obsah

Břevnovští živnostníci i letos pořádají masopust

Novinky, Jaroslav Duffek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek břevnovských živnostníků také v letošním roce uspořádá již tradiční Břevnovský masopust.

Foto: Jaroslav Duffek
Článek

Dvacátý druhý břevnovský masopustní průvod vyrazí pražským Břevnovem v úterý 9. února a letos bude mít stejně jako loni svůj začátek u KC Kaštan, Bělohorská 150. Sraz masek je v 15.45. V 16 hodin bude uděleno masopustní právo a průvod se vydá za náležitého veselí masek i ostatních občanů na svoji cestu po Bělohorské až k hotelu Pyramida, kde bude pochována basa.

Průvod budou doprovázet bubeníci a další hudebníci. Dorazí i kejklíř Vítek se svou družinou a dlouhorukými Chudadly a další maškary. Během průvodu bude pro masky připraveno občerstvení. Masopustní veselí bude ukončeno u hotelu Pyramida, kde na všechny účastníky čeká pravá česká zabijačka s hudbou a tancem.

Pro děti bude připraveno divadlo, budou si moci vyzkoušet své dovednosti v žonglérské škole kejklíře Vítka a na závěr večera zhlédnout jeho ohňovou masopustní show. V nabídce budou čerstvé jitrničky, jelita, tlačenka, polévka, guláš a jiné pochutiny. A samozřejmě pivo a teplé nápoje. Dětské masky v průvodu dostanou dárky a nejlepší budou oceněny.

V sobotu 13. února od 19 hodin se v břevnovském hotelu Pyramida uskuteční 22. Maškarní bál, letos na téma "Od pohádky k filmu". Nejoriginálnější masky budou hodnoceny ve dvou kategoriích a dostanou hodnotné ceny. Součástí maškarního bálu bude tradiční bohatá živnostenská tombola o hodnotné ceny. Taneční skupina Vitanín zahraje až do 2:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám