Hlavní obsah

Bravurní kytarista Richie Kotzen opět vystoupí v Praze

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub Nová Chmelnice pohostí 23. září světovou veličinu. Jí bezesporu je americký kytarista, zpěvák, textař a skladatel Richie Kotzen.

Foto: Petr Hejna
Článek

Tento jedinečný muzikant má za sebou barvitou a úspěšnou kariéru - od dětských počátků a mladických let (kdy se stal v osmnácti letech tváří obálky časopisu Guitar World, čtenáři byl vyhlášen jako jeden tří nejlepších nových kytaristů), po působení v kapelách Poison nebo Mr. Big, či žánrový „odskok“ k projektu Vertú, iniciovaném legendou jazzrockové a jazzové baskytary Stanley Clarkem.

Posledním muzikantským bonbónkem pak je jeho účast v superskupině Winery Dogs s elitou progresivně rockové branže - basistou Billy Sheehanem (Mr. Big, David Lee Roth, Greg Howe, Niacin, Expolorer´s Club…) a bubeníkem Mikem Portnoyem (Dream Theater, Transatlantic, Adrenaline Mob, Liquid Tension Experiment…).

Richie Kotzen se může pochlubit více než dvěma desítkami sólových alb, a to nejlepší z nich zazní s podporou spoluhráčů Dylana Wilsona a Mike Bennetta. Jako předkapela vystoupí švýcarští The Konincks.

Koncert, pořádaný agenturou Ozzy & Potkan, začíná ve 20 hodin na adrese klubu Nová Chmelnice – Koněvova 219, Praha 3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám