Hlavní obsah

Bollywoodská výuka tance na filmovém festivalu v Mladé Boleslavi

Novinky, Eva Shareefa

V rámci mladoboleslavského Filmového festivalu si mohli návštěvníci vyzkoušet filmový bollywoodský tanec, který má kořeny v Indii. Studio Shareefa rozhýbalo mladší i starší návštěvníky v centru v Mladé Boleslavi v úterý 18. června.

Foto: Eva Shareefa

Bollywood, ilustrační foto

Článek

Tančení Bollywoodu v rámci Filmového festivalu se zúčastnila skupinka dětských tanečnic, a také skupinka žen. V horkém počasí si tak mohly v Rodinném centru Koupák vyzkoušet tanec, který tančí generace a generace přímo v Bombaji.

Bollywood nebo také moderní indický filmový tanec čerpá z různých druhů tance odlišných kultur. Na které se specializuje studio a lektorka Shareefa právě v Mladé Boleslavi. Základem Bollywoodu je klasický indický tanec, který je obohacený o prvky z moderních tanců, orientálních tanců, latinsko-amerických tanců, hip-hopu a dalších. Při Bollywoodu se učíte zaujmout svým půvabem, držením těla, ale i ladností pohybu.

Při tanci prokrvíte končetiny až do konečků prstů. Rukama se při tanci formují mudry (gesta z prstů a rukou). Stiskem prstů se oživují body, což pomáhá v boji proti revmatickému onemocnění, a pomáhá koordinaci jemné motoriky.

Reklama

Výběr článků

Načítám