Hlavní obsah

Bohatou adventní nabídku přichystali ve Šluknově

Novinky, Eduard Žďánský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adventní přípravy jsou v mnoha městech v plném proudu a Šluknov není žádnou výjimkou.

Foto: Alex Žďánských

Během první adventní neděle bylo možné zakoupit i krásné vánoční dekorace.

Článek

V pátek odpoledne a podvečer 29. listopadu se zde tradičně slavnostně rozsvěcel vánoční stromeček. Při této příležitosti vystoupila na pódiu mateřská a základní umělecká škola, zatancoval dětský soubor Adámek a vystoupila country skupina Schovanky.

Pro děti byly připraveny i soutěže o drobné ceny. Stromeček ozářil celé naše město přibližně kolem půl páté. Pár slov pronesla na pódiu i starostka Eva Džumanová a Rudolf Sochor, ředitel místní Střední lesnické školy. Návštěvníci byli pozváni na další akce.

O den později, 30. listopadu, už v dětech panoval neklid od samého rána. Tento den se konala dlouho očekávaná Mikulášská nadílka ve šluknovském kulturním domě. Postrašit děti přišli Zemani, obávaní šluknovští čerti. Mnoho dětí brečelo a utěšovat je museli andělé.

Poslední víkendovou akcí v minulém týdnu byla první adventní neděle ve šluknovském zámku, kde bylo pro příchozí připraveno zdobení věnců a dalších vánočních ozdob. Pro malé děti bylo v prvním patře připraveno pásmo krátkých pohádek.

Další adventní neděli si mohou (nejen) šluknovští zpříjemnit adventním odpolednem - tentokrát v kulturním domě.

Reklama

Výběr článků

Načítám