Hlavní obsah

Bobcross ovládl Karolinku, na start se postavilo šest desítek závodníků

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 15. března se ve Skiareálu Karolinka již podruhé jel adrenalinový závod dospělých na dětských plastových bobech - Bobcross. Navzdory nevlídnému deštivému počasí se na start propracované crossové dráhy postavilo 61 závodníků z širokého okolí, ale také z Prahy, Liberce nebo Železné Rudy.

Foto: Ryszard Perzynski (www.visual-studio.cz)

Crossová trať uspokojila milovníky klopených zatáček

Článek

Dopoledne měli jezdci díky kvalifikačním jízdám na čas možnost zároveň otestovat trať a připravit vlastní bobcrossovou taktiku. V hlavním závodě se startovalo po čtveřicích a podle pořadí v cíli postupovala nejrychlejší dvojice do dalších kol. Tímto “pavoukem” se závodníci dopracovali do semifinálových a finálových jízd, kde už se drama stupňovalo a napětí se dalo krájet. 

Trať byla postavena podle pokynů skicrossových profesionálů. Hned za startem se díky lehké první vlně čtveřice závodníků drobila do “vláčku”. Následovala série tří klopených zatáček navazujících dynamicky za sebou, na kterých většina závodníků využívala kvalitní rádius a projížděla klopenkami až u horní hrany.

V dlouhé cílové rovince čekal jezdce finálový skok, který v kombinaci s nabranou rychlostí “posílal” závodníky do pěkných dálek. Vysněžený cílový prostor hraničil s jarním bahnem a kalužemi a kdo neubrzdil ještě na sněhu, ten okusil bahenní lázeň za bouřlivého aplausu přihlížejících diváků.

Souběžně s hlavním závodem se jel letos premiérově i dětský závod na čas. Byla připravena dětská trať a tříkolový souboj o první místa děti i diváky vtáhl do závodní atmosféry celého dne. Dětské snažení vyvrcholilo vyhlášením nejrychlejších a emocemi protkaným předáváním cen na stupních vítězů.

Všichni, včetně dětského publika, i přes nepřízeň počasí vytvořili výbornou atmosféru. „Jsme rádi, že prvotní plán vytvořit tradiční akci v našem regionu nabírá na silné podpoře účastníků a lidí, kteří se podílejí na organizaci Bobcrossu. Již nyní bilancujeme a začínáme připravovat třetí ročník, do kterého samozřejmě zapracujeme poznatky a zkušenosti z předchozích závodů,” řekl Radek Kolmačka z pořádající agentury Reklamarožnov.cz.

Velkou motivací pro závodníky byly i hodnotné ceny na prvních osmi místech. Hlavní cenou byl poukaz na třídenní pobyt pro dva ve Vysokých Tatrách, který si po napínavé finálové jízdě vybojoval Jakub Baroň z Hrachovce. Andrea Drengubáková si s přehledem dojela pro druhé místo a jako nejlépe umístěná žena si odnesla i luxusní náramkové hodinky.

Novinkou v letošním Bobcrossu byl po vzoru Formule 1 závod čtyřčlenných týmů. Nejlepším týmem letošního ročníku Bobcrossu se stal SKI SOLÁŇ ADRENALIN TEAM, který si může po celý den na rožnovském golfovém hřišti pod vedením trenéra užívat golfu. I pro letošní ročník připravila Reklamarožnov.cz trička s jedinečným designem a každý účastník závodu má tak své pamětní tričko z edice laBOBCROSSier. Následná večerní Bobpárty s DJ Pedros Charvy Charvadosem a DJ Dawem se přehoupla až do brzkých ranních hodin.

Velké poděkování patří lidem ze Skiareálu Karolinka a týmu S.W.A.H., který celou akci technicky a personálně zajišťoval. Pořadatelská agentura Reklamarožnov.cz také děkuje za podporu svým partnerům: Ranč Bučiska, Robe, Meoris Exclusive Watch, Billa Rožnov, Enotria Wine and Coffee Shop, Valašský golfový klub, Retigo, Snowboards.cz, Visual-studio Rychard Perzynski, Mad Man Sound System, Kocmen Interactiv, Snowkidz, Snow Magazin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám