Hlavní obsah

Blíží se 5. ročník Food Parade - festivalu jídla a pití

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 5. a 6. září proběhne 5. ročník Food Parade, který se opět bude konat v prostorách Trojského zámečku v Praze. Těšit se můžete i na finále soutěže I Love Food, kde se soutěží o ceny za 100 tisíc korun.

Foto: Petr Mráček

Ze semifinálového kola I Love Food 2015

Článek

I Love Food je soutěž pro všechny kdo rádi vaří. Přihlásit se mohl každý, kdo poslal recept, kde hlavní surovinou byl parmazán. Odborná porota pak vybrala 12 semifinalistů, kteří se v těchto dnech setkali v Praze a svůj recept museli před portou uvařit. Porota pak do finále, které proběhne právě v době konání Food Parade, poslala 4 nejlepší recepty.

Do finále postoupili: Jakub Pešout (Parmazánové cupcakes), Klára Muranová (TURLUTUTU parmesan-roastbeef toast), Hana Petránková (Parmazánový cheesecake s pekanovými ořechy s omáčkou z polosušených cherry rajčátek), Tereza Šmolíková (Raviolony s parmazánem a schovaným žloutkem).

Finále této soutěže nebude ale jediný program, který pořadatelé připravili. Návštěvníci se mohou těšit na představení mnoha známých kuchařských jmen, mohou ochutnat, co připraví některé restaurace a hotely, připraven bude i dětský koutek.

K vidění i zakoupení bude spousta delikates, nápojů, ale i třeba pochoutek pro své čtyřnohé miláčky.

Petra Vašková za pořadatele nám k festivalu řekla: „Foodparade je festival jídla a pití. V zahradách Trojského zámečku jsou desítky stánků plných kuchařů známých luxusních restaurací i nadšenců z menších kuchyní. Každá restaurace představí své degustační menu, aby návštěvníkům zprostředkovala nejlepší zážitek z jejich kuchyně.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám