Hlavní obsah

Black Country Communion dorazí na Loket

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britsko-americká superkapela se na turné cestou z Vídně do Paříže zastaví u nás na Lokti 17. července.

Foto: Petr Hejna
Článek

Krátce po vydání 2. alba se čtveřice Black Country Communion vydala na dobývání evropského publika. Přes nedávný vznik souboru (2010) okamžitě toto seskupení vzbudilo mimořádná očekávání, zájem a následný obdiv rockové veřejnosti. Zásluhu na tom mají bezesporu věhlas a úspěchy jednotlivých členů bandu, jehož název je motivován anglickou průmyslovou oblastí, odkud pochází britská polovina kapely, tedy Glenn Hughes a Jason Bonham. Zbývající zaoceánskou sekci tvoří Derek Sherinian a Joe Bonamassa.

Jednotlivé muzikanty netřeba představovat, ale pro ty, kteří nejsou plně v obraze, pár podrobností neuškodí. Joe Bonamassa je fenomén v oblasti blues rocku - tento jedinečný kytarista a zpěvák, který se nástroje chopil již jako čtyřletý, zaujal svým talentem samotného B. B. Kinga, který poté, co Bonamassu slyšel jako jedenáctiletého hrát s profesionální kapelou, ho pozval jako hosta na své turné. Následovala turné s takovými veličinami jako B. Guy, J. Cocker, E. Clapton, spolupracoval i s O. Osbournem, J. L. Turnerem, W. Troutem, vystoupil jako zvláštní host s Jethro Tull apod.

Baskytarista a zpěvák Glenn Hughes je spojován s legendami hard rocku Deep Purple (od alba Burn 1974) a T. Iomim od Black Sabbath, objevil se na nahrávkách např. G. Moora, J. Lorda, T. Bolina, Whitesnake, R. Kotzena, P. Traverse a mnoha dalších.

Mistr klávesových nástrojů Derek Sherinian se proslavil jako kmenový hráč Dream Theater v letech 1995 – 1998 i s vlastním projektem Planet X, koncertně či studiově podpořil veličiny jako jsou např. A. Cooper, Y. Malmsteen, Slash, Alice In Chains,  Kiss…

Nejen díky otci známý bubeník Jason Bonham působil v UFO a Foreigner, spolupracoval s J.Pagem, P. Rodgersem, Z. Wyldem, T. Nugentem...

Koncert začíná v přírodním amfiteátru Loket ve 20 hod.

Související témata:

Výběr článků

Načítám