Hlavní obsah

Biologie pro gymnázia bude ještě zajímavější

Novinky, Kateřina Švachová

Nakladatelství Olomouc vydalo již 11. vydání populární učebnice Biologie pro gymnázia.

Foto: Nakladatelství Olomouc K. Švachová

Učebnice Biologie 11. vydání

Článek

Spolu s kolektivem autorů, sestávajícím z předních českých odborníků, již několik let soustavně pracuje na jejím vylepšování. Výsledkem je učebnice, která pokrývá výuku čtyřletých gymnázií a využívá i moderních technologií ke zpřístupnění učiva nastupující e-generaci.

První vydání Biologie pro gymnázia spatřilo světlo světa v roce 1998. Od té doby už učebnice prošla řadou změn a stala se učební pomůckou na přibližně 300 gymnáziích v ČR.

Aktuální 11. vydání v červenci získalo schvalovací doložku Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a je připraveno kantorům i studentům poskytnout ucelený přehled, od biologie prokaryot, vyšších a nižších rostlin, hub, až po biologii živočichů, člověka a úvod do obecné biologie. Od 10. vydání je publikace rozšířena dokonce i o využití genového inženýrství v biotechnologii. To vše je doplněno o rozsáhlý obrazový materiál a praktická cvičení.

Nakladatelství Olomouc se navíc rozhodlo plně využít předností moderních technologií. Pedagogové i studenti jistě uvítají elektronickou verzi učebnice nebo verzi pro interaktivní tabule, která výuku učiní zajímavější, přístupnější a srozumitelnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám