Hlavní obsah

Bílí zajíci se vrátili ze zimní expedice v Krkonoších

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamarádi z T. O. Bílý zajíc Libochovice se v sobotu 31. ledna vrátili ze své týdenní Expedice Krkonoše v Rokytnici nad Jizerou.

Foto: Jiří Růzha

T.O.Bílý zajíc - Expedice Krkonoše VII. - účastníci expedice

Článek

Již třináct let vyjíždějí kamarádi z Bílého zajíce Libochovice na zimní expedice. Po šesti expedicích do Lužických hor se cílem staly naše hory nejkrásnější, Krkonoše.

Po toulkách po různých chatách a penzionech se Rokytnice nad Jizerou stala místem, kam se bude jezdit i na další expedice. Chata u Fingerů poskytuje velmi pěkné ubytování a zázemí pro zimní ale i letní rekreaci. Samotné město je pěkné, s příjemnými lidmi, spoustou možností k lyžování i sáňkování. Je také samozřejmostí, že společně se Zajíci jede i několik klientů z Domova Na Svobodě v Čížkovicích. Letos jich bylo celkem šest.

V sobotu 24. ledna bylo vše naloženo a hurá za dobrodružstvím a zábavou. Ještě v Tanvaldu to vypadalo jako na jaře, zelená tráva a sníh nikde, ovšem za Kořenovem to již bylo veselejší a v Rokytnici již byla téměř dvaceticentimetrová pokrývka. Všechny vleky v provozu, hlavně ten Zaječí nejoblíbenější Ski areál Modrá Hvězda. Po přivítání se s majiteli chalupy u Fingerů a ubytování, se všichni vydali na první večerní procházku. Začalo drobně sněžit.

A pak začal krásný týden, který všichni věnovali zimním radovánkám, bobování, lyžování a odpočinku. V úterý přes noc napadlo dobře 30 cm sněhu a v dalších dnech stále padal a padal. Prostě co víc si kdo může na horách v zimě přát. Vždy dopoledne všechny odvezl ski bus na Modrou hvězdu a vyřáděné je zase po třetí hodině odvezl domů. Tam čekala horká polévka a odpočinek, po večeři trocha tance a zábavy a hurá na kutě.

Když se někde líbí, čas tam utíká jaksi rychleji a hle, je tu poslední den. V pátek se party rozdělily. Lyžaři vyrazili na Lysou horu a Horní Domky a bobaři k Modré Hvězdě. Všichni se setkali až večer na slavnostní večeři. Kuchařka Leontýnka pro ně připravila smažáček a hranolky a po rozdání dárečků na památku šli všichni unaveni spát.

Všechno krásné jednou končí, tak skončila i Expedice Krkonoše VII. Domů všichni dorazili odpoledne, ještě honem uklidit materiál, zagarážovat auta a pak doma vyprávět, jak se všichni měli dobře.

T. O. Bílý zajíc Libochovice spolupracuje s Domovem Na Svobodě v Čížkovicích již osmým rokem a bude-li zájem ze strany vedení Domova a CSP Litoměřice, bude spolupráce pokračovat i v dalších letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám