Hlavní obsah

Benzínku přepadl s tyčí v ruce, dostal s ní výprask sám

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z loupeže je podezřelý 45letý muž, který ve čtvrtek večer přepadl čerpací stanici v Mohelnici. Obsluhu napadl dřevěnou tyčí, se zlou se ale potázal. I když se mu podařilo s penězi utéct, od obsluhy dostal výprask vlastní zbraní. Lupiče dopadli policisté díky zákazníkovi, který ho pronásledoval.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Pětačtyřicetiletý muž z Olomouce vstoupil do prostoru čerpací stanice Vena Trade v Družstevní ulici v Mohelnici o půl osmé večer. S napřaženou dřevěnou tyčí v ruce požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti.

"Obsluhující muž mu z obavy o svůj život peníze vydal, lupič ho ale chtěl udeřit. Došlo k potyčce, při které obsluha pachatele udeřila opakovaně jeho vlastní tyčí do hlavy," popsal situaci policejní mluvčí Josef Bednařík. Krvácející lupič se dal na útěk, při kterém většinu ukradených peněz poztrácel.

Po jeho stopě se na popud obsluhy benzinky ihned vydal řidič, který na benzinku přijel natankovat. Zároveň povolal policii. "Naše hlídka díky kompletním informacím od pronásledovatele a obsluhy zadržela pachatele na cestě směrem na Moravičany. Muž byl zraněn a měl u sebe odcizenou finanční hotovost ve výši 13 tisíc korun," dodal mluvčí.

Pachateli hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám