Hlavní obsah

Benefiční aukce Husí kusy 3 vynesla 61 200 korun

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník charitativní aukce s názvem Husí kusy 3 se uskutečnil ve středu 16. dubna v důstojných prostorách pražského hotelu Hilton Prague Old Town. Aukčním večerem provázela Štěpánka Duchková a roli licitátora přijal nejoblíbenější český moderátor Karel Voříšek.

Foto: Lenka Žáčková

Aukční tým "Husí kusy 3"

Článek

Dražitelé byli vybízeni velmi aktivně a pozornému licitátorovi neunikl žádný pohyb přihlašovacího čísla, a tak se i stalo, že jeden z dražitelů chtěl žertovně schovat svůj obličej před fotoaparátem, bohužel však použil své číslo a tento „náznak“ okamžitě zaregistroval Karel Voříšek a odklepl novou nejvyšší nabídku.

Aukční katalog zahrnoval několik skutečných skvostů, mezi které rozhodně patřila kniha Záhada hlavolamu s vlastnoručním podpisem autora Jaroslava Foglara. Obraz darovaný operní pěvkyní Pavlínou Senič prospěl dobré věci již podruhé, neboť jej zakoupila před časem pro dobročinné účely a nyní jej věnovala do aukce pro Husí kusy 3.

Velký zájem byl také o autorské litografie od Viktora Preisse. Pozornost si zasloužila také kouzelná svíčka od Terezy Herz Pokorné, ale i další aukční předměty, které dárci z českého šoubyznysu vlastnoručně vyrobili.

Výtěžek z celé aukce byl neuvěřitelných 61 200 Kč, které putovaly na konto Nadace Divoké husy a díky ní může organizace podpořit řadu projektů nestátních neziskových organizací.

Program příjemně zpestřila pěvecká vystoupení Jany Rychterové, Zlatky Bartoškové a Renaty Drössler.

Nadace Divoké husy působí v České republice od roku 1997 a za tuto dobu rozdělila více než 300 miliónů korun. Její činnost je zaměřená na nestátní neziskové organizace, které pečují o osoby v sociální a zdravotní nouzi. Způsob podpory je naprosto jedinečný v tom, že Nadace Divoké husy zdvojnásobuje výtěžky benefičních akcí. Motivuje tedy žadatele k tomu, aby uspořádali  benefiční akci a Nadace pak jejich výtěžek zdvojnásobí.

Související témata:

Výběr článků

Načítám