Hlavní obsah

Během finále česko-slovenského hudebního projektu Muzikomat zahraje Polemic

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěžní projekt přeshraniční spolupráce s názvem MUZIKOMAT se blíží do velkého finále, které se uskuteční 28. listopadu od 16.00 hodin ve velkém sále vsetínského Domu kultury. Zde bude po veřejné produkci odbornou porotou vybrán český a slovenský vítěz.

Foto: Petr Žlebek

Česko-slovenský hudební projekt MUZIKOMAT

Článek

Soutěžící kapely měly přes prázdninové měsíce až do konce září možnost prezentovat se v rámci výměnných open air koncertů vsetínské a púchovské veřejnosti.

Stěžejním cílem obou kulturních domů, vzájemně se podílejících na projektu přeshraniční spolupráce, je podpora a pomoc neprofesionálním hudebním seskupením i jednotlivým muzikantům, dát jim prostor zviditelnit se, odstartovat jejich hudební kariéru.

Z celkového počtu patnácti zúčastněných mladých hudebních uskupení z různých koutů České a Slovenské republiky, prezentující se hudbou napříč žánry, bylo v průběhu měsíce července a srpna prostřednictvím on-line hlasování fanoušků vybráno šest nejúspěšnějších kapel (tři z ČR a tři ze SR), kteří se 28. listopadu zúčastní velkého finále, kde o celkovém českém a slovenském vítězi rozhodne odborná pěti členná porota. Za Česko vystoupí kapely Vyhoď blinkr, Shape the cat, Anacreon. Za Slovensko Ugandské netopiere, Dard a Preničzanič.

V mezičase, kdy se bude komitét pěti porotců radit o českém a slovenském vítězi soutěže, bude nejen pro návštěvníky finálového klání připraven od 20.00 hodin koncert osmičlenné kapely POLEMIC, stálice slovenské ska a reggae scény.

Projekt je realizován za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Společně bez hranic, Fondu mikroprojektů a Regionu Bílé Karpaty – Správce Fondu.

Reklama

Výběr článků

Načítám