Hlavní obsah

Bavorské dny přinesou do Plzně hudbu, divadlo i dobré jídlo

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek a v sobotu 16. a 17. května se v plzeňské Proluce budou konat Bavorské dny.

Foto: Plzeň 2015

V pátek a v sobotu 16. a 17. května se v plzeňské Proluce budou konat Bavorské dny.

Článek

Během dvou dnů budou mít návštěvníci možnost poznat Bavorsko nejen jako zemi bílých klobás a výborného piva, ale rovněž jako zemi se zajímavou kulturou, progresivními mladými kapelami, nezaměnitelným přízvukem a typickými farmářskými produkty.

První den v 16.00 hodin zahájí primátor města Plzně Martin Baxa. Na hlavním pódiu následně vystoupí dvě německé a dvě české hudební skupiny, mezi nimi také plzeňská alternativně folková kapela Švajneraj. Od půl šesté návštěvníky očekává česko-německé divadelní vystoupení.

Sobotní dopoledne zahájí od 10.00 hodin pravá bavorská snídaně s preclíky, bílými klobásami a bavorským pivem. Na hlavním podiu se opět vystřídají české a německé hudební skupiny s dvěma česko-německými divadelními inscenacemi.

V rámci doprovodného programu proběhne jarmark pro rodiny s dětmi, žonglérský workshop a cesta ulicemi města za bavorskými stopami v Plzni. Zájemci si po celou dobu budou moci koupit regionální produkty z příhraničí. Večer na hlavním podiu vystoupí dvě ska kapely. Od 19 hodin mariánskolázeňská SKAVARE a od půl deváté pak dvanáctičlenná německá SKAKALAK.

„Pevně věřím, že letošní Bavorské dny navnadí Plzeňany na návštěvu bavorských turistů v příštím roce, stejně tak jako na desítky projektů, které připravujeme společně s bavorskými umělci,” láká Petr Šimon za Plzeň 2015, která je spolu s Koordinačním centrem česko-německých výměn mládeže Tandem organizátorem akce.

Příští rok v dubnu se v rámci Bavorských dní se uskuteční pestrý kulturní festival na náměstí Republiky v Plzni s hudbou, vystoupeními umělců, prezentacemi a kulinářskou nabídkou z bavorských sousedních regionů. Týden vyvrcholí akcí "Květiny pro Plzeň", kdy návštěvníci z Bavorska budou ve spolupráci s Centrem Bavaria Bohemia rozdávat stovky barevných květin obyvatelům i návštěvníkům města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám