Hlavní obsah

Basketbal Olomouc jde do sezóny s novým kapitánem

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 18. září začíná třetí sezóna v první lize basketbalu mužů pro celek Basketbal Olomouc. Příprava je v plném proudu a po dvou letech dochází ke změně na postu kapitána mužstva. Tím se stal Luboš Moravec, se kterým jsme připravili krátký rozhovor.

Foto: Basketbal Olomouc

Luboš Moravec

Článek

Luboši, minulá sezóna je definitivně za námi, jak se s týmem připravuješ na sezónu nadcházející?

S týmem jsme se začali připravovat druhý týden v srpnu. Máme za sebou tedy měsíc intenzivní přípravy a čekají nás první přípravné zápasy a turnaje, na které se po běhání na soustředění v Jeseníku všichni těšíme. 

Společná příprava je tedy v plném proudu, máte za sebou soustředění. Jak se cítíš? První zápas se rychle blíží.

Po soustředění jsem se cítil unavený, ale to je nezbytná součást přípravy. Teď se na tréninku budeme zaměřovat více na basketbal a souhru a do prvního zápasu budeme dobře připraveni.

V letošním roce jsou v klubu dvě hlavní novinky. Tou první je příchod kouče Vlada Paunoviče. Jak jste se s trenérem a jeho přístupem sžili?

S trenérem Paunovičem jsme se sžili rychle. Je to stále mladý trenér a jeho přístup se mi líbí. Je otevřený našim připomínkám a zároveň má přirozenou autoritu a dává do trénování dost emocí. Basketbalově sází na jednoduchou rychlou hru, která by našemu týmu měla svědčit.

Druhou novinkou je změna na pozici kapitána. Po dvou letech na pozici kapitána mužstva střídáš Jakuba Sedláka právě ty. Těšíš se na tuto novou roli?

Pro mě to zas tak nová role není, byl jsem kapitánem už v několika předchozích týmech, kde jsem působil. Jsem rád, že si mě kluci zvolili a těším se na to. 

Právě s Jakubem se znáte velmi dobře a je předpoklad, že i nadále budete tvořit klíčový základ mužstva. Jaký je tvůj cíl pro nadcházející sezónu?

Cíl pro náš tým musí být minimálně postup do play off. Podle loňského roku jsem přesvědčen, že máme na to hrát závěrečné fáze soutěže a dostat se mezi „final four“. Nevím detailně, jak posílily ostatní týmy, ale věřím, že my budeme silnější a uděláme další krok dopředu a skončíme lépe než loni.

Start ligy je v pátek 18. září, kdy nastoupíte proti nováčkovi ligy z Havířova. Jak moc je tento první zápas důležitý?

Je to normální ligový zápas. Určitě je dobré vstoupit do sezóny vítězně, ovšem my se budeme připravovat na každý zápas stejně a do každého půjdeme s cílem vyhrát. 

Co bys vzkázal fanouškům?

Rád bych je pozval na nejlepší basketbal, který mohou v Olomouci vidět. Doufám, že budou chodit minimálně ve stejném počtu jako ve druhé polovině loňské sezóny a vytvoří bouřlivou atmosféru, ve které se nám hráčům hraje vždycky lépe.

O víkendu 5. - 6. září uvidíme mužstvo poprvé v přípravě na domácí palubovce na dobře obsazeném mezinárodním turnaji. Další víkend obhajuje Basketbal Olomouc vítězství na turnaji v Šumperku.

Další informace vždy na facebooku klubu a webových stránkách.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám