Hlavní obsah

Barborková slavnost na zámku v Litomyšli otevře advent

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 30. listopadu před svátkem sv. Barbory je pro návštěvníky zámku v Litomyšli připravena tradiční Barborková slavnost s adventními prohlídkami a bohatým programem. Slavnost otevře předvánoční období na zámku.

Foto: Zdeňka Kalová

Adventní výzdoba

Článek

Státní zámek v Litomyšli připravil na sobotu 30. listopadu od 9 do 16 hodin tradiční Barborkovou slavnost. Pro návštěvníky bude připraven řemeslný trh na II. zámeckém nádvoří, který jim nabídne drobnosti a nápady na vánoční dárky.

Šikovnější návštěvníci si mohou v teple renesančních síní vyrobit dokonce dárky vlastní, a to tradiční technikou patchworku. Členky Spolku patchworku Litomyšl je naučí techniku šití přes papír, tzv. paper piecingu. Pro šikovné děti je připravena i vánoční dílna.

Celý den budou probíhat také předvánoční prohlídky zámku vyzdobenými interiéry, obohacené o historii adventních zvyklostí a vánočních tradic, které byly spojeny s aristokratickým prostředím. Začínají každou celou hodinu.

Adventní prohlídky, již bez slavnosti, mohou návštěvníci navštívit rovněž v neděli 1. prosince.

Současně se lze s dětmi nechat vtáhnout do strašidelné atmosféry zámeckého Sklepení, které v sobotu 30. listopadu a v neděli 1. prosince bude v moci pekelné!

Reklama

Výběr článků

Načítám