Hlavní obsah

Babička na inzerát, kniha, která pobaví i potěší

Novinky, Miroslav Moravec

Na předvánoční knihkupecký trh se v nakladatelství Petrklíč připravuje z pera spisovatelky Taťany Březinové humoristická kniha Babička na inzerát, která je úsměvnou zpovědí poválečné generace.

Foto: Archív

Titul knihy Taťany Březinové Babička na inzerát

Článek

Z obsahu knihy Babička na inzerát prozraďme, že se jedná o seniory, kteří chtějí žít tak trochu jiný život. Skupinu sedmi lidí, kteří spolu prožili část dětství, spojuje pocit, že už je nikdo nepotřebuje, že jsou na obtíž. Začínali za zpěvu pionýrských písní a končí se smutným pohledem do scvrkávající se peněženky. Naskytne se jim však nová příležitost...

Tato různorodá partička se nastěhuje do objektu bývalé školy, kde se poznali jako děti. Touha po kvalitním životě a pospolitosti, ale i nedostatek peněz seniory vede k poněkud zvláštním aktivitám. Navíc mají stále větší problémy s „náctiletými“ ze sousední základky, kterou také dobře znají z dětství. Nyní se však nejvíce strachují o své políčko zakázaných rostlin. A dělat „babičku na inzerát“ je pro některé z nich lákavá nabídka. Ale na opožděný milostný vztah mezi Vladem a Bedřiškou není nikdy pozdě...

Taťana Březinová (narozena 1946), je absolventkou Fakulty žurnalistiky v Praze, redaktorkou a publicistkou. Publikovat začala po roce 1989 a v současnosti se plně věnuje literární tvorbě. Je autorkou několika knih literatury faktu, naučné literatury, hlavně však prózy.

Vydala knihy novel Křižovatky žen, Tři holčičky na římse, Marika píše Vincimu, Děravý štěstí. Z románů připomínáme: Takoví jsme blázni, Tanec na paletě, Sanatorium raněných duší aneb Bylo-li by libido, Velká cesta seniorů, Příběhy domu, Pod kobercem. Svou povídkou přispěla též do antologie českých spisovatelek s názvem Nevěry.

Z literatury faktu napsala se svým synem Mikulášem Černým knihu Návrat zmizelého letce aneb Pátrání po dramatickém osudu českého polárníka Jana Březiny (vydáno 2010 v nakladatelství Rybka Publishers). Autorka v současnosti pracuje na rukopisu s historickým námětem, jejíž pracovní název je Beránci s korouhví - Po stopách Českých a Moravských bratří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám