Hlavní obsah

Autorkou vizuálního stylu Noci kostelů 2011 je rakouská grafička Vera Rieder

Novinky, Zlata Součková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představujeme vizuální styl Noci kostelů pro rok 2011, který je společný pro tři evropské země - Rakousko, Českou republiku a Slovensko. V těch se Noc kostelů uskuteční v pátek 27. května.

Foto: Vera Rieder

Vizuální styl Noci kostolov 2011

Článek

Autorkou vizuálního stylu je již od roku 2005 rakouská grafička Vera Rieder. Jeho součástí je v každém roce jiný biblický verš. V letošním roce je součástí vizuálního stylu verš 77,7 z knihy Žalmů: „Připomínám si noc co noc jak jsem na struny hrával, v srdci přemítám a duch můj hloubá."

V Rakousku se Noc kostelů koná od roku 2005, v České republice proběhla poprvé na několika místech v roce 2009. V loňském roce se Noc kostelů konala již v celé České republice. V letošním roce se k Noci kostelů poprvé připojuje také Slovensko.  

Zapojené kostely a modlitebny v celé České republice nyní připravují své programy, které jsou k dispozici na stránkách www.nockostelu.cz. Programy slovenských kostelů naleznou návštěvníci na www.nockostolov.sk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám