Hlavní obsah

Autorka pohádek pro časopis Sluníčko bude besedovat v knihovně v Horní Lidči

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 16. března se v hornolidečské knihovně od půl jedenácté uskuteční setkání se spisovatelkou Lenkou Rožnovskou, autorkou mnoha dětských knížek a pohádek pro časopis Sluníčko.

Foto: Ludmila Brousilová

Fotografie ze křtu knihy pro děti Školačka Kristýnka

Článek

Lenka Rožnovská je pedagožka, známá autorka pohádek pro děti, které vycházejí na pokračování v časopisu Sluníčko a vydávají se i knižně.

Anežka se těší na miminko, Kuřátko Ťutík, Autíčko Karlík, Diňáci, Panenka Šuplenka a Panáček Kopíráček jsou názvy jen některých knih, které autorka napsala pro děti starší tří let. Ve skutečnosti je jich mnohem více. Větší děti a čtenáři, kterým už bylo pět, se mohou těšit z pohádkových příběhů Vašek Prášek Mydlinka, Medvěd Tuli, Tatínku nezlob nebo Strašidýlko z aktovky.

Spisovatelka spolupracuje s knihovnami, její projekty (Čtení pro kočku, ale taky pro psa, Šikulíci píší knihu, Indiánské nocování) mají za cíl prohloubit čtenářské kompetence u dětí mladšího školního věku.

S Lenkou Rožnovskou se můžete potkat 16. března v knihovně v Horní Lidči. Připravila si zajímavý program plný čtení a soutěží. Začíná se v 10:30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám