Hlavní obsah

Autem srazila strážníka, před hlídkou pak utekla na půdu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Menší drama zažil ve čtvrtek pochůzkář z Prahy-Dolních Chaber. Byl upozorněn, že si zjevně opilá žena vede k autu dceru a hodlá odjet. Jal se upozornění prověřit a zakrátko narazil na popisovanou osobu, kráčející s dítětem k autu. Žena si ho všimla, nechala dceru dcerou a vskočila do auta.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Bylo jasné, že se chce paži zákona vyhnout a chystá se jen objet blok a dítě vyzvednout. Strážník jí ale nadeběhl a auto se snažil zastavit. Poté začalo drama.  

Nechtěla to vzdát

Vyzval ji k předložení potřebných dokladů a přivolal na pomoc kolegy z autohlídky, kteří mají k dispozici tester na alkohol. Řidička odmítla opustit vozidlo i předložit doklad totožnosti. Strážník ji tedy vyzval slovy: „Jménem zákona, vystupte z vozidla a vypněte motor!“

Na výzvu řidička zareagovala vytočením kol a rozjetím se proti strážníkovi. Levým blatníkem SUV vozidla do strážníka narazila a vysokou rychlostí z místa ujela.  

„Strážník oznámil událost kolegům i s popisem ženy a vozidla, včetně směru, kterým žena ujíždí. Ti narazili na popisované vozidlo před jedním z domů ve chvíli, kdy z něj vystupovala i žena odpovídající popisu strážníka. Když je spatřila, ihned vběhla do jednoho z domů, kde se ukryla na půdě. Po chvíli dobrovolně vyšla před dům, kde byla strážníky zadržena pro podezření ze spáchání trestného činu a byla předána přivolané hlídce Policie ČR. Dceru, kterou nechala u školy, si později vyzvedla její, již dospělá, sestra,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Zraněný strážník skončil s pohmožděným kolenem na ošetření v nemocnici a v současné době je v pracovní neschopnosti.

Za letošní rok bylo při výkonu služby napadeno 63 strážníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám