Hlavní obsah

Atraktivní mítink trojboje seriálu X-trial odstartuje v sobotu nedaleko hradu Pernštejna

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Českomoravské vysočině, v blízkosti nádherného moravského hradu Pernštejna, na půvabném stadiónu v obci Ujčov odstartuje v sobotu dopoledne už sedmý ročník X-trial ZUBR CUP 2012.

Foto: Táňa Pikartová

ZUBR CUP, hodný svého jména, je pořádná multisportovní zabíračka, ale když dojíždíte do cíle třetí disciplíny, to už je hej.

Článek

Mítink se skládá z disciplín, které může absolvovat každý postupně individuálně či ve štafetě. „Nepopíráme inspiraci slavným zahraničním Dolomitenmanem nebo český Adrenalin Cupem, tedy soutěžemi, ve kterých s oblibou hostují třeba i olympionici nebo světoví šampióni,“ uvedl Pavel Knitl, ředitel závodu.

Čerstvě se přihlásila do soutěže týmů věhlasná štafeta Techniky Brno Extrem A+ a loňští vítězové kolektivního Zubr Cupu Dream Team. Startuje mistryně světa z divoké vody, ohlásili se i mistr světa v kvadriatlonu Miroslav Poborský a tradiční účastníci – špičkoví čs. biatlonisté, kteří se připravující v nedalekém Novém Městě na Moravě na své tamější MS 2013. 

Přihlásit se lze ještě v sobotu, mezi 8. a 10. hodinou při prezentaci na stadionu v obci Ujčov.

Zubří hlavu má multisportovní Zubr Cup v záhlaví tradičně. Ostatně probíhá i na někdejším panství Pernštejnů, na kterém byla tahle impozantní silná zvěř doma. Disciplíny letošního Zubr Cupu jsou následující: běh nebo alternativně jízda na kolečkových bruslích 10,9 km ze stadionu v Ujčově proti toku řeky Svratky pod korunu hráze Vírské přehrady. Pak účastníci nasednou na vlastní nebo půjčené kajaky a vydají se na plavbu po příjemně divoké vodě. Závěrečnou disciplínou je 28 km na horském kole po okolních stráních.     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám