Hlavní obsah

Anna K., Mirai, Poetika, Bára Poláková a řada dalších vystoupí ve prospěch nemocných dětí

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rádio Srdcem pro Život dětem. Tak se jmenuje charitativní koncert rádií Evropa 2 a Frekvence 1, který se uskuteční v sobotu 9. prosince na Staroměstském náměstí v Praze s cílem podpořit vážně nemocné a handicapované děti po celé České republice.

Foto: Život dětem, o. p. s.
Článek

Bude u toho špička české pop music a samozřejmě i společnost Život dětem, díky níž budete vědět, komu a jak pomáháte. Akce startuje ve 14 hodin.

„Spolupráci se společností Lagardere, které obě rádia patří, jsme navázali v loňském roce a jsme rádi, že pokračuje i letos. Loňský koncert se vydařil a doufáme, že letošní line-up opět přiláká spoustu lidí, kteří si nebudou chtít pouze užít hudební odpoledne, ale pomohou i dobré věci.

Stačí opravdu málo, lidé si mohou například na místě zakoupit naše drobné dárky, z jejichž výtěžku hradíme léčbu dětí, nebo poslat dárcovskou sms či přispět rovnou na sbírkové konto, které bylo zveřejněno již na začátku prosince. Navíc koncert bude v přímém přenosu na sociálních sítích obou rádií a ti, kteří budou chtít přispět, mohou zavolat do call centra svým oblíbeným moderátorům a zpěvákům a sdělit, jakou částkou nemocným dětem pomohou,“ informovala ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

A komu vlastně pomůžete? Například malému Maxíkovi, kterému diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu a má oslabenou imunitu. Nebo Sofince, ta bude v nejbližší době potřebovat celou řadu pomůcek, které pojišťovny hradí bohužel jen částečně. Či Davídkovi, který prodělal několik těžkých operací a nespočet menších zákroků. Na to doplatil jeho další vývoj. Podobných smutných příběhů je bohužel mnoho a přesně těmto dětem poputuje výtěžek z koncertu.

Program akce je nabitý. Je rozdělen na dvě části. První startuje již ve 14 hodin a je určena především dětem, které si mohou užít například žonglování, tančení, kouzlení a řádění s prasátkem Pigy. Tato část potrvá do 16 hodin.

Vlastní koncert pak bude probíhat od 16:40 do 19 hodin. Diváci mohou vidět například kapely Kryštof, Mirai či Poetika, zahrát ale přijde i Marek Ztracený, Peter Aristone, Sebastian a zpěvačky Bára Poláková, Helena Zeťová nebo Anna K. Koncertem všechny návštěvníky provedou oblíbené tváře Evropy 2 a Frekvence 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám