Hlavní obsah

Ani horké počasí neodradilo mafiány od jejich kroměřížského setkání

Novinky, Petra Uiberlay

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První srpnovou sobotu si na Velkém náměstí v Kroměříži dali dostaveníčko kmotři ze všech koutů České republiky i ze zahraničí. Ani horké počasí je neodradilo a tak se to v Kroměříži hemžilo nejen mafiány, ale také elegantními dámami oděnými do šatů z dvacátých let.

Foto: J. Stojaník

VETETRÁNEM NEJEN KROMĚŘÍŽSKEM ANEB DRUHÝ OFICIÁLNÍ SRAZ KMOTRŮ / společná fotografie

Článek

KMOTR – Masna Kroměříž a. s. a Veterán klub Kroměříž o. s. letos opět společně pořádaly sraz historických vozidel s programem v duchu dvacátých let pod názvem Veteránem nejen Kroměřížskem aneb Druhý oficiální sraz kmotrů.

Od brzkého rána se na náměstí začaly sjíždět historické automobily z dob dávno minulých, ale také některým důvěrně známé automobily české, polské či ruské výroby, které naši republiku hojně brázdily ještě před dvěma desítkami let. Všechny stroje byly samozřejmě v perfektní kondici jako v dobách své největší slávy. Celkem se veteránského srazu zúčastnilo přes sto automobilů a motorek - vydaly se po trasách v blízkém okolí Kroměříže.

Návštěvníci akce mezitím mohli vychutnávat stylový program, který probíhal po celý den na Velkém náměstí. K poslechu, a pro odvážnější k tanci, po celý den hrál Black Melody jazzband z Kašavy. Na pódiu mohli diváci vidět krásné dámy z Kloboukového klubu Brno, které předvedly šaty z dvacátých a třicátých let minulého století.

Páni se těšili na přehlídku plavek z této éry, která bohužel nesplnila jejich očekávání. Místo dvoudílných plavek, které jsou k vidění dnes, krásné modelky zahalovaly šaty, které by v dnešní době sloužily spíše pro denní nošení. Dobovou atmosféru navodil svižný Námořnický charleston profesionálních tanečníků z KST Swing Kroměříž. Na závěr programu se náměstím rozezněly písně z dvacátých let v podání pěveckého sdružení ZeSrandy, které má v Kroměříži velký počet věrných posluchačů.

Návštěvníci, kteří přišli oděni ve stylu 20. let, nejen že získali chutnou odměnu, ale mohli se zapojit do soutěží o ceny a zúčastnit se módní přehlídky. O chutné ceny v podobě dárkových balení trvanlivých salámů soutěžili jednotlivci, skupiny a dokonce i stylově laděný pes.

Porotu nejvíce uchvátili manželé Grmelovi, kteří si odnesli netradiční balení trvanlivých salámů v kloboukové krabici. Vyhrát mohli návštěvníci také novou dárkovou kazetu Exclusive collection, která byla v letošním roce oceněna titulem Obal roku 2012. Soutěžilo se o ni ve střelbě, jízdě na historickém kole nebo pašování. Ti, kteří nevyhráli v žádné ze soutěží, si mohli nakoupit trvanlivé salámy či kmotrovo oblečení v pojízdné prodejně.

Reklama

Výběr článků

Načítám