Hlavní obsah

Aneta Langerová převzala během turné dvojnásobnou platinovou desku

Novinky, Petr Mráček

Po úspěšném roce, který se nesl ve znamení nové desky Na Radosti, se Aneta vydala na další místa v České republice.

Foto: archív autora

Aneta Langerová

Článek

Uprostřed vyprodaného turné, na jednom z pražských koncertů ve Studiu Dva, převzala Aneta spolu s producentem a spoluautorem alba Na Radosti Jakubem Zitkem dvakrát platinovou desku za 12 000 prodaných nosičů.

„Mám za sebou nádherný rok. Celé turné Na Radosti je pro mě silný zážitek, který společně sdílíme s kapelou a nejbližším týmem lidí. Když jste s někým 24 hodin na cestách, hodně vás to sblíží. Mám to štěstí, že to mezi námi funguje hudebně i lidsky. Těším se na to zvláštní napojení a energii, která při koncertech vzniká mezi námi a publikem ale i na každodenní “všední slavnosti”, které spolu zažíváme. Třeba takové zastávky na pumpě. Myslím si, že bychom mohli vydat průvodce kvality kávy na benzinkách v celé republice. Jsme opravdu znalci,„ říká Aneta Langerová, kterou fanoušci minulý týden zvolili zpěvačkou roku v hudební anketě Žebřík.

Na turné ji doprovází kapela a smyčcové trio a kromě písní z nového alba zazní i starší skladby v nových aranžích. Nechybí ani dramatická balada Tragédie u nás na vsi, jejíž videoklip od režisérky Olgy Špátové je nominován na hudební cenu Anděl 2015.

„Spojení kapely a smyčcového tria nám dává možnost každou píseň pojmout trochu jinak. Některé písně zpívám pouze za doprovodu smyčců, jinde převažuje zase kapela, poté se smyčcové trio s kapelou spojí a vytvoří takový malý orchestr anebo se naopak doprovodím sama. Důležité jsou pro mě kontrasty,” prozrazuje Aneta.

V létě bude turné pokračovat sérií koncertů „pod širou oblohou“. Přichystáno je celkem osm koncertů na krásných místech, jako jsou amfiteátry, nádvoří zámků či vyhlídka z hradu. Dva koncerty budou v doprovodu symfonického orchestru.

Termíny jarního turné Na Radosti 2016:

4. 4. – Frýdek-Místek, Národní dům

5. 4. – Hranice, Divadlo Stará střelnice

6. 4. – Ostrava – Zábřeh, DK Akord

7. 4. – Nový Jičín, Beskydské divadlo

20. 4. – Příbram, Divadlo A. Dvořáka

21. 4. – Písek, Divadlo Fráni Šrámka

7. 5. – Trutnov, UFFO

Reklama

Výběr článků

Načítám