Hlavní obsah

Americký rockový zpěvák Jeff Scott Soto vystoupí v Olomouci

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večer 9. května zalomozí v olomouckém Bounty Rock Café jeden z nejvýraznějších hlasů současné hardrockové scény se svojí doprovodnou kapelou. Představí se tu americký rockový zpěvák Jeff Scott Soto.

Foto: archív

Jeff Scott Soto

Článek

Koncert je součástí turné k 30. výročí aktivního působení tohoto zpěváka na  světové scéně, a nutno zmínit, že je za ním opravdu kus práce.

V osmnácti letech nastoupil profesionální dráhu po boku Yngwie Malmsteena, s kterým nahrál jeho první dvě alba Rising Force a Marching Out, později se objevil i na devátém albu Inspiration.

Ottův hlas je k slyšení na nahrávkách jak kytaristy Axela Rudi Pella (a to na šesti albech), tak švédských kapel Talisman nebo W.E.T. Jeho jméno se objevuje i superkapele Soul SirkUS, kde dále působili kytarista Neal Schon (Carlos Santana, Journey), baskytarista Marco Mendoza (Thin Lizzy, Black Star Riders) a bubeníci Deen Castrobovo (Journey, Ozzy Osbourne,  Steve Vai…) nebo Virgil Donati (Ring of Dire, Planet X…).

Jeff Scott Sotto má navíc na kontě více než desítku sólových alb, významná je jeho účast v projektu Trans-Siberian Orchestra, s kterým byl k slyšení i v Praze před více než rokem. Tentoktát dorazí s podporou kapely ve složení Jorge Salan - kytara, Fernando Mainer - basa, Edu Cominato - bicí a BJ - klávesy.

Koncert, který pořádá plzeňská agentura Ozzy a Potkan, začíná ve 20 hodin na adrese klubu Bounty Rock Café, Hálkova 2, Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám